I vanliga fall gör jag den här ostkakanmed kanel och kardemumma och serverar den medvarmahallon. En saffransostkaka baserad på keso och toppad med yoghurt och varma hjortron
Drottningcheesecake – syrlig ostkaka på klassisk digestivebotten med gräddad färskostfyllning smaksatt med vanilj och citronskal, garnerad medhallon och blåbär under skimrande röd hallongelé
Hallonheesecakemed körsbär – syrlig ostkaka på klassisk digestivebotten med gräddad färskostfyllning smaksatt med vanilj och citronskal, garnerad medhallon och körsbär under skimrande bordellröd hallongelé
Mums till pannkakor, ostkaka eller hirspudding. Lägg bären i en kastrull (det behövs inget vatten när bären varit frysta) tillsammans med kanelstängerna, och koka upp
Jag har inte bara stiliserade medelklassdrömmar om hösten utan även gott om matidéer, clafoutis med mindre socker, ostkakamed kryddäpplen, ugnsbakad frukt med nöt-och frökrisp, svamplasagne utan pasta, ugnsbakade hela rotfrukter, stora, trygga, varma nordiska smaker som mättar i kylan
Mitt bidrag till tävlingen är min hemmagjorda ostkaka. Ibland är det lätt att fastna i kesella/keso/proteindrinks-tänket men vilka fantastiska idéer alla har delat med sig av, tummen upp
Hallonheesecakemed röda vinbär – syrlig ostkaka på klassisk digestivebotten med gräddad philadelphiafyllning smaksatt med vanilj, garnerad medhallon och röda vinbär samt skimrande hallongelé