Västerbottensostfylld sill. Måhända märks det en aning att vi är ganska så betuttade i den där osten från Västerbotten och vårt förhållande med fisk är absolut ingen hemlighet, så när vi för samman de båda kan ni ju tänka er hur det slutar
Lägg i fisken och lägg skivor av mozzarella på fisken. Blanda ihop såsen och slå den över fisken. Den här goda fisken åt jag för första gången för ca 2 veckor sedan och i söndags lagade jag den själv. 400 g fisk (torsk eller annan vit fisk). 1 fiskbuljongtärning. Sätt in i fisken i 200 grader i ca 30 minuter. Kram 400 g fisk (torsk eller annan vit fisk). 1 fiskbuljongtärning
Vi äter en hel del mer fisk än vad vi egentligen trodde, vi är dåliga på att göra olika varierade sallader som tillbehör, vi provar en faslig massa nya maträtter, men framför allt så har vi upptäckt att vi äter försvinnande få färsrätter
Ostfyllda viltfärsbiffar med ragu på bladspenat. Till middagen som vi äter klockan 18 blir det ofta 200 gram kyckling, kalkon, fisk, skaldjur eller ägg, även då med ett varmt, grönt tillbehör, ibland en sallad men inte så ofta nu på vintern
Så då blev det en ostfylld fläskrullad av det hela. Där hittar jag inspiration lite överallt, från det amerikanska valet till en doft jag känt när jag var ute och fiskade en tidig majmorgon
Halloumiburgare med grillade grönsaker, vegetarisk pizza, rotfruktskompott med chili och vitlök, vegospett med diverse grönsaker, tomat och ostfyllda svampar, grillad aubergine med yoghurtdressing
Var försiktig med peppar när det gäller fisk. Ugn 200o . 4 portioner. 8 spättafiléer, 600 g 4 msk mjukostsalt, peppar 2 dl färska kryddor (basilika, gräslök)1 citron 5 dl färsk spenatLägg bakpapper i botten på en eldfast form
Från ost och färs över till kvällens middag, inte helt överraskande har vi spisat fisk - det är ju faktiskt tisdag - och kanske inte helt chockerande så var det en sill som hamnade i Mårtenssons magar
Doppa fisken först i uppvispat ägg sedan i ströbröd(som man om man vill kan krydda på lite extra). Vill man förenkla så tar man fisken mellan hamburgerbröd och sallad o remouladsås till