Börja med att vispa äggen fluffigt och tjockt. Tillsätt dom torra ingredienserna till äggen tillsammans med all ost och vispa runt lite så allt blandar sig
Ostbröd,. Ostbröd,. DU BEHÖVER4 ägg100 gram philadelphiaost1,5 msk fiberhusk2 tsk bakpulver2 msk chiafrön5 dl riven ost (Västerbotten är att föredra)Toppa med svarta vallmofrön och lite saltGÖR SÅHÄRSätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. DU BEHÖVER4 ägg100 gram philadelphiaost1,5 msk fiberhusk2 tsk bakpulver2 msk chiafrön5 dl riven ost (Västerbotten är att föredra)Toppa med svarta vallmofrön och lite saltGÖR SÅHÄRSätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. 4 ägg. 4 ägg
Resterande ostar skärs i mycket små tärningar och läggs i degen. Blanda återstoden av mjölet, med det smälta smöret, 3 msk olivolja, 2 lättvispade ägg, salt, peppar och 1 dl ljummet vatten, arbeta in jästblandningen, tillsätt 80 g riven parmesan, 25 g riven emmentaler, 25 g riven provolone. Lägg degen i en rund inoljad rund form på ca 1½ l med höga kanter, eller en suffléform, det går även bra med en vanlig form, låt den jäsa ca 30 min, pensla med vispad ägg och sätt in nederst i ugn i 200º ca 20-30 min. 2 lätt vispade ägg + 1 ägg till pensling
Tillsätt olja, salt, socker och ägg och därefter vetemjölet, lite i taget. Lägg i en smord och bröad brödform och låt jäsa i ytterligare en halvtimme under duk
Som du kanske märkt så har det varit lite glest med inlägg härinne den senaste tiden. Här har jag valt ut ett av alla de goda recept som finns i kokboken, ostbröd med blomkål, då jag är väldigt förtjust i indisk mat och saknar det goda naanbrödet
Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna så hårt det går tillsammans med lite salt. Mosa keso och äggulor med stavmixer eller gaffel och rör ner den rivna osten med en slickepott
De här bröden är riktigt saftiga och bär upp vilket pålägg som helst. Den här gången fylldes bröden med sallad, hårdkokt ägg och lite hemslagen majonäs