Det slog mig att det var alldeles för länge sedan jag la upp ett vanligt, hederligt recept här på bloggen, så för att kompensera den rådande recepttorkan och göra en micropaus i Toscanainläggen kommer här ett recept på vad man kan göra med några skivor lammkött
Putsa köttet och lägg det i en plastpåse tillsammans med oregano, basilika, sirap, salt, olja och pressad vitlök och låt marinera i kylen ett par timmar
Putsa fläskfilén fri från fett och skär bort hinnor. Blanda alla ingredienser till marinaden. Häll den i en tät plastpåse och marinera köttet i kylskåp i 2-3 timmar
1. Gnid in köttet med olivolja och örtkryddor. Låt marinera medan du förbereder resten av middagen. Du kan också göra detta dagen innan, lägg allt på fat eller i en plastpåse och förvara i kylen
En saftig och smakfull kyckling gryta som passar utmärkt att äta med ris eller med plattbröd. Man kan gärna byta ut filén mot kycklingklubbor eller varför inte en hel kyckling ifall man föredrar det