Dra loss filéerna från skinnet. Börja från insidan vid den. bredaste änden och dra filén rakt ner. Blanda vatten, ättika och salt i en bunke (ej rostfri)
15 minuter + tid för gravning. 1. Skölj strömmingen. Blanda ingredienserna till lagen. Låt filéerna ligga i lagen tills köttet blir vitt, 4–6 timmar beroende på storlek
Hej alla glada matvänner. En vecka har gått sen vi serverade Boråsmenyn på Stadshuset i Borås. Menyn skapades av nio kockar i från stadens restauranger, en konditor och Leif Manneström som coach
Sätt ugnen på 70 grader. Lägg det djupfrysta köttet på galler med en långpanna med lite vatten i under och sätt in i gallret med köttet i ugnen i tolv timmar
Dra skinnet av strömmingsfiléerna. Blanda en lag av vatten, ättika och salt. Lägg fisken i lagen och låt stå 4-5 timmar i kylen, tills den är vit och fast