Pitabröden passade utmärkt till. Orientalisk mat med goda röror och många goda och fräscha smaker är något som vi verkligen gillar och som vi bloggat om tidigare
Pitabröd. Pitabröd och tarator. Pitabröd. 1,5 msk shawarmakrydda (finns i orientaliska affärer eller gör en egen). 1,5 msk shawarmakrydda (finns i orientaliska affärer eller gör en egen)
Vi serverar oftast våra falafel inrullade i orientaliska tunnbröd med feferoni, myntasås med paprika, röd sås, baba ganoush och bulgursallad med persilja (se här, här och här)
”Falafelverktyg” som finns att hittas i de flesta orientaliska affärer. Pitabröd. Servera med mycket grönsaker, tahinisås, pickels och pitabröd eller pommes
Jag serverade shawarman med tarator, grönsaker och pitabröd. 2 dl turkisk yoghurt 0,5 dl ketchup 0,5 dl olivolja 3 st pressade vitlöksklyftor 4 msk vitvinsvinäger 1 pressad citron 2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1,5 msk shawarmakrydda (finns i orientaliska affärer eller gör en egen) Gör egen shawarmakrydda
Max har hittat en mysplats vid vardagsrumsbordet på den äkta orientaliska silkesmattan. Foul, Mish, omelett, vitost, roumiost som äts med en Baladi-bröd, en variant av pitabröd