Krydda och gnid in kryddorna på hela spjällen. Vill man ha sås kan man späda i långpannan med ca 2 dl vatten, och reda med mjöl och grädde samt kryddor till en god sås
Köttet ångkokas i den korta buljongen och får smak av kryddor och lime och blir mycket mört. Tillsätt salt, chili, kryddor, limesaften och vatten, lägg på locket och låt köttet i svagt värme kokas i 1
Kryddor. Sila av riset och krydda med alla kryddor och buljongen. Kryddor. Makloubeh betyder ”upp och ner vänd” den perfekta beskrivningen på denna rätt
Vissa rätter var och är än idag mer populär bland eleverna än andra och förutom klassikerna tacos och spagetti med köttfärssås så fanns det en rätt på Celsiusskolan i Edsbyn som i stort sett alla älskade, nämligen den Orientaliska färsgrytan
Blanda med ärtorna och alla kryddor, låt få fräsas en minut och säng sedan av värmen. 1 msk sjukryddor (en orientalisk kryddblandning som finns i välsorterade butiker). 1 tsk sjukryddor. Blanda alla kryddor med riset, häll över olja och ljummet vatten ( vattnet ska täcka riset med 2 cm). 1 msk sjukryddor (en orientalisk kryddblandning som finns i välsorterade butiker). 1 tsk sjukryddor
Det är gott med alla kryddorna och det salta från halloumin och den fräscha yoghurten. Jag vet att det bara är vår, men i onsdags fick jag sommarfeeling och blev sugen på sommarmat
eller bara vill testa något nytt så kan jag tipsa om denna goda gryta med lite orientaliska smaker. Om man tröttnar på vanliga, klassiska, svenska köttgrytor