Hacka lök och vitlök, riv moroten och strimla vitkålen fint. Vissa rätter var och är än idag mer populär bland eleverna än andra och förutom klassikerna tacos och spagetti med köttfärssås så fanns det en rätt på Celsiusskolan i Edsbyn som i stort sett alla älskade, nämligen den Orientaliska färsgrytan
Lägg dem i en skål tillsammans med hackad vitlök och soja och hackad färsk (skalad) ingefära. 4 lövbiffar (ca 300 g)1-2 msk smör eller olja1/2 moget päron4 vitlöksklyftor2 msk hackad färsk ingefära2 medelstora gula hackade lökar4 msk äkta soja1 liten morot i stavar1-2 msk socker2 msk vinäger1 bunt gräslök2-3 msk rostade sesamfrön (rostad i torr stekpanna några minuter)Skär lövbiffar i breda strimlor. 4 vitlöksklyftor
Fräs lök och vitlök i olivolja i en kastrull i några minuter. Orientalisk linssoppa4 port1 gul lök1 vitlöksklyfta1 morot2 stjälkar blekselleri½ röd paprika½ gul paprika2 msk olivolja1 tsk kanel1 tsk spiskummin½ tsk cayennepeppar1 liter höns- eller grönsaksbuljongca 400 g krossade tomater1 msk tomatpuré1 tsk strösocker1½ dl röda linsersalt och pepparSkala och finhacka lök och vitlök. 1 vitlöksklyfta
Blanda vitlök, soja, kryddor och olja till en pasta. 1 vitlöksklyfta hackad. Pensla pastan på karrén och grilla över en medelvarmgrill, 3-4 minuter per sida
Var försiktig med vitlöken. KOka upp biljongen med, vatten, saffran, vitlök, harissa och kardemumma. 1 pressad vitlöksklyfta. 1 liten pressad vitlöksklyfta, lite beroende på hur stark den är
Finhacka lök och vitlök. Orientalisk mat med goda röror och många goda och fräscha smaker är något som vi verkligen gillar och som vi bloggat om tidigare
Blanda färs, vitlök, salt, sambal oelek och yoghurt till en slät smet. För att laga till 3-4 personer behövs600 gr blandfärs2-3 pressade vitlöksklyftor2 tsk salt1 tsk sambal oelek1 tsk spiskummin1 dl matyoghurt8 st träspettGör så härSätt ugnen på 225 grader. 2-3 pressade vitlöksklyftor