Fräs köttfärsen på hög värme i en separat panna med salt och peppar tills den är genomstekt. Vissa rätter var och är än idag mer populär bland eleverna än andra och förutom klassikerna tacos och spagetti med köttfärssås så fanns det en rätt på Celsiusskolan i Edsbyn som i stort sett alla älskade, nämligen den Orientaliska färsgrytan
Många butiker som har orientaliska produkter har curryblad, och det är en billig krydda. Varm upp en panna till hög värme och tillsätt oljan så att det blir varmt
Stek biffarna med olja i en rymlig stekpanna med höga kanter. Skaka pannan så de bryns runt om. Lägg allting på biffarna, smula i buljong, krydda med salt, paprikapulver, svartpeppar och skaka pannan så det hela fräses upp lite snabbt
Värm olja och kokosfett i en stekpanna eller wokpanna och stek köttbullarna till fin färg runt om. Skaka pannan så att köttbullarna blir jämna och fina
Stek färdiga i stekpanna. Dela champinjonerna i fyra bitar och bryn dem i en panna. 1 påse Orientalisk salladsmix (rucola/tatsoi/senapsblad/rödbetsblad) ½ honungsmelon 1 scharlottenlök Gräslök Pressad citronsaft Flingsalt Rosévin passar alldeles utmärkt till
En del av det purjogröna skärs i prydliga strimlor och på orientaliskt vis lite på snedden. Ta inte allt kött på en gång, utan fyll bara pannan till 1/3 i taget
Vi lagar ju väldigt sällan mat med lite mer orientaliska smaker men är det nåt italienarn gillar så är det inte helt otippat bambuskott så det fick också vara med i grytan