Orientalisk olja recept

Orientalisk köttgryta

Orientalisk köttgryta

Bryn köttet i oljan. Olja. 1 tsk olja. Blanda i bitar av svamp och bambuskott, böngroddar, strimlad selleri och morötter
Orientalisk färsgryta

Orientalisk färsgryta

Fräs i smör och olja i en gryta på medelvärme så att allt mjuknar. Vissa rätter var och är än idag mer populär bland eleverna än andra och förutom klassikerna tacos och spagetti med köttfärssås så fanns det en rätt på Celsiusskolan i Edsbyn som i stort sett alla älskade, nämligen den Orientaliska färsgrytan
Orientalisk köttfärssås

Orientalisk köttfärssås

4 4 port ris (gärna basmati) 1 gul lök ca 500 g nötfärs 1 tsk olja 1 krm kanel 1 tsk spiskummin 1 tsk sambal oelek 1/2 dl tomatpuré 1 köttbuljongtärning 400 ml kokosmjölk 1 msk majsstärkelse 1/2 dl vatten 3 tomater salt och peppar 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Orientaliska tunnbröd

Orientaliska tunnbröd

Lägg degen i den varma stekpannan (utan olja) och stek brödet. Orientaliska tunnbröd att fylla med kebab eller som tillbehör till t ex indisk mat
Orientaliskt ris

Orientaliskt ris

Hetta upp olja och stek färsen tills de blir helt genomstekt. 1 msk sjukryddor (en orientalisk kryddblandning som finns i välsorterade butiker). 0,5 dl rapsolja. Blanda alla kryddor med riset, häll över olja och ljummet vatten ( vattnet ska täcka riset med 2 cm). 1 msk sjukryddor (en orientalisk kryddblandning som finns i välsorterade butiker). 0,5 dl rapsolja
Manaish- Orientaliska pizzor

Manaish- Orientaliska pizzor

Späd ut Zaatar med olja tills den får en lagom rinnig konsistens, den påminner om pesto. Ca 1 dl Zataar utspädd med olja (lika delar raps- och olivolja). Ca 1 dl Zataar utspädd med olja (lika delar raps- och olivolja)
Orientalisk lövbiff

Orientalisk lövbiff

Stek lök, morot och grovhackat päron i sparsamt med olja eller smör. 4 lövbiffar (ca 300 g)1-2 msk smör eller olja1/2 moget päron4 vitlöksklyftor2 msk hackad färsk ingefära2 medelstora gula hackade lökar4 msk äkta soja1 liten morot i stavar1-2 msk socker2 msk vinäger1 bunt gräslök2-3 msk rostade sesamfrön (rostad i torr stekpanna några minuter)Skär lövbiffar i breda strimlor. 1-2 msk smör eller olja
Orientalisk korvstroganoff

Orientalisk korvstroganoff

Hetta upp oljan i en stekpanna. Kanske kan namnet orientalisk korvstroganoff låta aningen märkligt. ) Jag åt den här maträtten i min barndom, och på 70/80-talet räckte det med curry och frukt för att en maträtt skulle vara exotisk, ja rent av orientalisk. 1 msk olja. 1 msk olja
Orientaliska lammfärsbullar

Orientaliska lammfärsbullar

Blanda ner ägget och olja och smaka av med salt och peppar. Forma till avlånga små bullar eller biffar, platta till och stek i olja
Orientaliskt

Orientaliskt

rapsolja. Orientalisk mat med goda röror och många goda och fräscha smaker är något som vi verkligen gillar och som vi bloggat om tidigare
Orientalisk köttfärsgryta

Orientalisk köttfärsgryta

4 4 port ris (gärna basmati) 1 gul lök ca 500 g nötfärs 1 tsk olja 1 krm kanel 1 tsk spiskummin 1 tsk sambal oelek 1/2 dl tomatpuré 1 köttbuljongtärning 400 ml kokosmjölk 1 msk majsstärkelse 1/2 dl vatten 3 tomater salt och peppar Till servering 1 dl turkisk yoghurt 2 msk mango chutney 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan
Het orientalisk soppa med skinka

Het orientalisk soppa med skinka

Bryn köttet i lite olja i en stekpanna. 1 msk matolja. 1 förp Kelda orientalisk soppa. Salta och peppra. Koka upp soppan och lägg i köttet