Fräs i smör och olja i en gryta på medelvärme så att allt mjuknar. Vissa rätter var och är än idag mer populär bland eleverna än andra och förutom klassikerna tacos och spagetti med köttfärssås så fanns det en rätt på Celsiusskolan i Edsbyn som i stort sett alla älskade, nämligen den Orientaliska färsgrytan
4 4 port ris (gärna basmati) 1 gul lök ca 500 g nötfärs 1 tsk olja 1 krm kanel 1 tsk spiskummin 1 tsk sambal oelek 1/2 dl tomatpuré 1 köttbuljongtärning 400 ml kokosmjölk 1 msk majsstärkelse 1/2 dl vatten 3 tomater salt och peppar 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Hetta upp olja och stek färsen tills de blir helt genomstekt. 1 msk sjukryddor (en orientalisk kryddblandning som finns i välsorterade butiker). 0,5 dl rapsolja. Blanda alla kryddor med riset, häll över olja och ljummet vatten ( vattnet ska täcka riset med 2 cm). 1 msk sjukryddor (en orientalisk kryddblandning som finns i välsorterade butiker). 0,5 dl rapsolja
Späd ut Zaatar med olja tills den får en lagom rinnig konsistens, den påminner om pesto. Ca 1 dl Zataar utspädd med olja (lika delar raps- och olivolja). Ca 1 dl Zataar utspädd med olja (lika delar raps- och olivolja)
Hetta upp oljan i en stekpanna. Kanske kan namnet orientalisk korvstroganoff låta aningen märkligt. ) Jag åt den här maträtten i min barndom, och på 70/80-talet räckte det med curry och frukt för att en maträtt skulle vara exotisk, ja rent av orientalisk. 1 msk olja. 1 msk olja