Fräs lök och vitlök i olivolja i en kastrull i några minuter. Orientalisk linssoppa4 port1 gul lök1 vitlöksklyfta1 morot2 stjälkar blekselleri½ röd paprika½ gul paprika2 msk olivolja1 tsk kanel1 tsk spiskummin½ tsk cayennepeppar1 liter höns- eller grönsaksbuljongca 400 g krossade tomater1 msk tomatpuré1 tsk strösocker1½ dl röda linsersalt och pepparSkala och finhacka lök och vitlök
Linssoppa4 dl röda linser 1 gul lök 2 tsk malen gurkmeja 3 tsk curry vatten (se mängd i anvisningarna på förpackningen) 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk olivolja 0,5 citron salt svartpeppar
Blanda den fluffade bulgurn med kikärtorna, olivolja, frukt, nötter och mynta. Stek halloumin i olivolja och servera salladen med nystekt ost och yoghurtsåsen
4 portioner Orientalisk Zaatar kyckling. 0,5 dl olivolja. 1 msk sumak (en syrlig orientalisk krydda, se tips nedan). 1 tsk sju kryddor (orientalisk kryddmix, se tips nedan). 3-4 msk olivolja. Lägg kycklingen i en ugnsform tillsammans med all marinad, strö på zaatar, garnera med citronskivor, ringla över olivolja och låt stå i rumstemperatur i ca 30 min innan tillagning. 4 portioner Orientalisk Zaatar kyckling. 0,5 dl olivolja. 1 msk sumak (en syrlig orientalisk krydda, se tips nedan). 1 tsk sju kryddor (orientalisk kryddmix, se tips nedan). 3-4 msk olivolja
Jag älskar soppor och idag fick det bli en favorit i repris Med recept och bild denna gången då soppan har blivit efterfrågad på nätet RECEPT 2-4 pers 5-600 g nötfärs (steks med smör, olivolja eller vad som passa er) … Läs mer → 2-4 pers
0,5 dl olivolja. 1,5 msk shawarmakrydda (finns i orientaliska affärer eller gör en egen). 0,5 dl olivolja. 1,5 msk shawarmakrydda (finns i orientaliska affärer eller gör en egen)