Hacka lök och vitlök, riv moroten och strimla vitkålen fint. Vissa rätter var och är än idag mer populär bland eleverna än andra och förutom klassikerna tacos och spagetti med köttfärssås så fanns det en rätt på Celsiusskolan i Edsbyn som i stort sett alla älskade, nämligen den Orientaliska färsgrytan
Den går att variera genom att ha morot, russin, lammlägg eller annat gott på. 1 msk sjukryddor (en orientalisk kryddblandning som finns i välsorterade butiker). 1 msk sjukryddor (en orientalisk kryddblandning som finns i välsorterade butiker)
1 rödlök1 morot400 g krossade tomater2 1/2 dl GoGreen ready in 5 bruna linser5 dl grönsaksbuljong1 tsk spiskummin2 dl kokt bulgurOlja, pressad lime, yoghurt, salt och peppar efter smakHacka och fräs löken i lite olja och ha i morötter. 1 morot
Många butiker som har orientaliska produkter har curryblad, och det är en billig krydda. Jag gick för ett tag sedan en kurs i indisk matlagning, och det jag tog mest intryck av var hur de inom den indiska matlagningskonsten utvecklade smaker på mycket enkla sätt
Krydda dem med salt och orientalisk curry. 1 tsk Orientalisk curry. Använd en lergryta som stått i vatten i minst 30 min om den är använd, och minst 2 timmar om den är ny