Den här orientaliska soppgrytan blev kanongod och var väldigt enkel att röra ihop. Tillsätt tomaterna, kokosmjölken, chutneyn och kikärtorna (häll av och skölj av konserverade kikärtor innan de tillsätts)
Skär potatisen i grova bitar. Skiva korven och löken. Tärna aubergine, squash och paprika. Hacka vitlöken. Stek korv, lök, aubergine, squash och paprika mjuka i en stekpanna med olja
Skär potatisen i grova bitar. Skiva korven och löken. Tärna aubergine, squash och paprika. Hacka vitlöken. Stek korv, lök, aubergine, squash och paprika mjuka i en stekpanna med olja
Blanda i kikärtor och russin. ) 400 g finmalen lammfärs 1 gul lök paprikapulver chilipulver vitpeppar salt kanel en burk kikärtor russin keso Hacka löken och fräs den i någon olja
Jag brukar servera den här couscousen med myntasås, röd sås, baba ganoush, hummus och ett orientaliskt tunnbröd (som vi brukar köpa på Maxi eller Willy´s)
Vi serverar oftast våra falafel inrullade i orientaliska tunnbröd med feferoni, myntasås med paprika, röd sås, baba ganoush och bulgursallad med persilja (se här, här och här)
”Falafelverktyg” som finns att hittas i de flesta orientaliska affärer. För att lyckas med dina falafel så måste du se till att mala kikärtorna ordentligt, mal, mal och mal en gång till