Smaka av med ingefära, salt och peppar. 1 krm ingefära. Bryn köttet i oljan. Blanda i bitar av svamp och bambuskott, böngroddar, strimlad selleri och morötter
) Tills dess, håll till godo med Orientalisk wok. 1 msk finriven färsk ingefära. Igår var det mannen som stod för matlagningen och medans han stod och wokade passade jag på att förbereda kvällens middag
Lägg dem i en skål tillsammans med hackad vitlök och soja och hackad färsk (skalad) ingefära. 4 lövbiffar (ca 300 g)1-2 msk smör eller olja1/2 moget päron4 vitlöksklyftor2 msk hackad färsk ingefära2 medelstora gula hackade lökar4 msk äkta soja1 liten morot i stavar1-2 msk socker2 msk vinäger1 bunt gräslök2-3 msk rostade sesamfrön (rostad i torr stekpanna några minuter)Skär lövbiffar i breda strimlor. 2 msk hackad färsk ingefära
½ tsk malen ingefära. Blanda vitlök, soja, kryddor och olja till en pasta. Pensla pastan på karrén och grilla över en medelvarmgrill, 3-4 minuter per sida
Blanda samman curry, ingefära, kanel, mango chutney och soja. En "orientalisk" sådan närmare bestämt. Ja, alltså, grytan är kanske inte orientalisk i sig, men i grytan hittar man ett par klassiska orientaliska smaker och helt enkelt ger en alldeles fantastisk smak åt såsen
Lägg upp päronen på ett serveringsfat och fördela ingefäran i "skålarna". Hacka ingefäran och lägg den i en skål tillsammans med likören ca 15 min. Lägg en bit mintchoklad ovanpå ingefäran och sätt in fatet i 175° ugn tills chokladen smält. 1 1/2 dl syltad ingefära