Kanske kan namnet orientalisk korvstroganoff låta aningen märkligt. ) Jag åt den här maträtten i min barndom, och på 70/80-talet räckte det med curry och frukt för att en maträtt skulle vara exotisk, ja rent av orientalisk
(Om du använder dig av filé så dela den i små fyrkantiga bitar o stek den färdig i en stekpanna. Jag tog jättelite grillkrydda när jag stekte min filé)
Jag älskar soppor och idag fick det bli en favorit i repris Med recept och bild denna gången då soppan har blivit efterfrågad på nätet RECEPT 2-4 pers 5-600 g nötfärs (steks med smör, olivolja eller vad som passa er) … Läs mer → 2-4 pers
Många butiker som har orientaliska produkter har curryblad, och det är en billig krydda. Jag gick för ett tag sedan en kurs i indisk matlagning, och det jag tog mest intryck av var hur de inom den indiska matlagningskonsten utvecklade smaker på mycket enkla sätt
500 g torskfilé. 12 tsk orientalisk curry. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g torskfilé 500 g räkor med skal 1 tsk salt 2 vitlöksklyftor 1 msk Arla® Svenskt Smör 2 tsk orientalisk curry 2 msk tomatpuré 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde 2 dl Arla Köket® riven ost gratäng 750 g potatis 225 g frysta ärter