Jag föreställer mig att det borde gå bra att laga till broccoli på samma sätt. Orecchiette av märket De Cecco är nu officiellt min favorit bland korta pastasorter
Hemmagjord pasta (Orecchiette) med svampsås. Orecchiette. Det finns säkert barn som vuxit upp i familjer medmedvetna föräldrar som ätit väldigt varierad och grönsaksbaserad kost från barnsben och som älskar gratinerad aubergine, tofugrytor och broccolistuvningmed körvel
Lägg i orecchietten i kastrullen med kokande vatten tillsammans med en nypa salt och koka enligt instruktionerna på förpackningen, med locket lite på glänt
eller ännu hellre Orecchiette. När broccolin är kokt men fortfarande har mycket spänst kvar, plockar du upp den ur grytan med en hålslev, och låter den rinna av ordentligt i ett durkslag
Garnera med skinkan. Ansa och dela broccolin i buketter. Blanda broccolin och pastan. Ångkoka broccolibuketterna ca 3 min. 600 g färsk broccoli. 350 g pasta t ex orecchiette eller snäckor