omelettmedsvampstuvning,. Omelett. Blanda mjölet med mjölken i en bunke. Svampstuvning. Häll sedan svampblandningen över omeletten när den svalnat något
Då fick det bli en klassisk omelettmed en matig svampstuvning. Omelett. Med fårticka som svamp, så får man ju inte så mycket svampsmak, utan mest konsistens
Klicka ut svampstuvningen (eller valfri annan fyllning) på ena halvan av omeletten. Omeletten kan man ju fylla med vad man nu vill men idag fick det bli champinjonstuvning, supergott
Slå den över omeletten och servera genast med sallad. Smeten ska stanna inuti, då är omeletten klar. Vispa dem sedan med grädden och vattnet i en bunke
Inte är det bara vi som äter omelett och svampstuvning på julbordet. Det firar jag med nykokt risgrynsgröt till frukost och att bjuda er på ett finfint litet recept som passar ypperligt på julbordet (och alla andra, vanliga bord en vanlig lördag eller onsdag eller så också)
Jag fick lite svampstuvning över som jag lade i en rinnig ostomelett och åt till lunch på jobbet och den fick många uppskattande blickar från kollegorna