Men vill du absolut ha någon form av kött i omeletten så testa bacon eller korv. Jag har läst att kroppen mår bättre av att äta lite mindre kött, plus att det blir lite mer skonsamt mot miljön
i stället för kött. Mättande, närings- och proteinrikt ska det ändå vara och i kväll stekte jag en omelett och testade samtidigt Valios nya produkt MiFu som jag köpte hem tidigare i veckan när blicken råkade falla på förpackningen i butikshyllan
Sötpotatisemulsionen har blivit ett av mina favorittillbehör, inte minst till kött och helst vilt. Den sötpotatisemulsion vi hade kvar efter nyår serverades bland annat till lax, och det sista åkte ner i först små miniomeletter tillagade i muffinsformar och sedan i en oemotståndlig omelett som blev mer som ägg royale, en slags äggstanning som är alldeles len och förförisk
Goda kryddor till omeletter är t ex curry (passar bra till fisk och skaldjur), eller senapspulver (gott till skinkrester och korvstrimlor), eller pepparrot (gott om du använder rökt kött, t ex hamburgerkött eller rökt renstek som fyllning i omeletten)
Det fanns gräddstuvad svamp och lite ärter kvar efter moster Gunillas kotletter, en snutt falukorv från den fyllda diton och chilikött efter fredagens tacoraseri så fyllningen var rätt given
Höj värmen och häll på de uppvispade äggen – tänk på att de bara precis ska gå ihop men fortfarande ha viss viskositet så att omeletten håller ihop, annars blir det äggröra