När jag själv ska fixa någon enkel lunch och har glömt att planera gillar jag att göra omeletter. En enkel grundomelett går att kombinera med de flesta rester i kylskåpet
Servera omeletten med en sallad toppad med tomater, färska fikon och en god balsamvinäger. En kanongod lunchomelett som bara tar några minuter att göra
Jag hade turen att hitta en bit parmesan i kylen så det blev en kantarell-och parmesanomelett. Härligt med omelett eftersom det går att variera hur mycket som helst
torkade och färska örter. I dag blev det en snabblagad omelett till lunch innan jag gräver mig vidare i högarna på kontoret istället för trädgården tyvärr
Omeletten är färdig när äggstanningen stannat men fortfarande är lite krämig på ytan. Stek omelettsmeten på knapp medelvärme i stekpannan, ca 4 min. 200 g färska champinjoner. 200 g färska champinjoner ev 1 vitlöksklyfta 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 dl hackad färsk persilja ½ tsk salt 1 krm svartpeppar
Omelette. När matfettet slutat bubbla är det lagom att snabbt hälla i omelettesmeten. När smeten är krämig - sluta röra några sekunder, så att omeletten bryns gulbrun på undersidan
Servera omeletten direkt, med stuvningen, lite färska grönsaker och ett gott bröd. En luftiga och goda omelett med en mumsig sparrisstuvning passar perfekt att svänga ihop när man vill ha något snabbt och enkelt till middag