Värm matoljan i en rejäl kastrull. Tillsätt fiskbuljongen, tomatpurén, och lite salt. När oljan är riktigt varm och nästan kokar så lägger du i hummern i sitt skal, morötter, lök, krossad vitlök, timjan och lagerblad
Ett grundrecept jag använder om jag har brått är lika delar olja och soya. Ser tyvärr lite konstgjort trots alldeles naturlig tillsats, men smaken var det inget fel på och att använda rödbeta när du gravar är otroligt vackert när du ska skära upp den
Hetta upp en panna med olja. Mixa fisk, krabbkött och äggula till en slät smet. Fräs finhackad schalottenlök i smör, tillsätt skalen från kräftstjärtarna och låt gå med i ett par minuter
Fåglarna har ännu inte anlänt till talgbollarna på alvar. Har hunnit baka några satser redan och de har blivit en favorit på frukostbordet och som tilltuggtill kvällskoppen
Ja – ni fattar, laxbitarna fick på sig lite flingsalt med limesmak först, sen på plankan som jag oljade lite innan, moset klickade jag lite ”rustikt” runtomkring