Olja till gädda recept

Fiskqueneller Gädda med hummersås

Fiskqueneller Gädda med hummersås

Värm matoljan i en rejäl kastrull. Tillsätt fiskbuljongen, tomatpurén, och lite salt. När oljan är riktigt varm och nästan kokar så lägger du i hummern i sitt skal, morötter, lök, krossad vitlök, timjan och lagerblad
Fish´n chips

Fish´n chips

Oftast serveras den med bara med vinäger och citron men vi la till en Dansk Remouladsås så man har något att dippa i
Grilltider

Grilltider

Ett grundrecept jag använder om jag har brått är lika delar olja och soya. Ser tyvärr lite konstgjort trots alldeles naturlig tillsats, men smaken var det inget fel på och att använda rödbeta när du gravar är otroligt vackert när du ska skära upp den
Per Morbergs fish and chips

Per Morbergs fish and chips

Blanda alla ingredienser utom oljan i en bunke och ringla sedan ner oljan i en tunn stråle samtidigt som du vispar
Citronmarinerad röding med klass

Citronmarinerad röding med klass

Hetta upp en panna med olja. Mixa fisk, krabbkött och äggula till en slät smet. Fräs finhackad schalottenlök i smör, tillsätt skalen från kräftstjärtarna och låt gå med i ett par minuter
Gäddmousseline med dilltapioka

Gäddmousseline med dilltapioka

Mixa olivolja med dillen i mixer till illgrön färg. Blanda tapiokan med oljan och smaksätt med salt och citron

Frötider - knäckebak

Fåglarna har ännu inte anlänt till talgbollarna på alvar. Har hunnit baka några satser redan och de har blivit en favorit på frukostbordet och som tilltuggtill kvällskoppen

Let’s Dancefinal och go’middag

Lägg bröd­skivorna på en plåt och ringla över olivolja. Stefan åkte till Gävle så jag och barnen åkte ut till landet
Sombrero Tuna – foodtails

Sombrero Tuna – foodtails

Slå tillbaka den blandade wasabin ned i oljan. Wasabimajonnäs Blanda allt utom rapsolja och wasabi i en hög bunke