Olivstekt recept

Olivstekt Torskfilé

Tina spetten, torka av på hushållspapper. Salta lätt, bryn på ena sidan i olivolja i en stor stekpanna, tillsätt sen chorizon, vitlöken och soltorkade tomaterna
Olivstekt torsk

Olivstekt torsk

Med budet kom också ingredienser till olivstekt torsk. Servera den olivstekta torska med en sallad på fetaost, ruccola och vattenmelon
Olivstekt torsk med sydfranska linser

Olivstekt torsk med sydfranska linser

Jag har blivit alldeles förtjust i de torkade oliverna som jag läste om i ett recept av Paul Svensson på Fotografiska Muséet i Stockholm
Olivstekt kycklingfilé

Olivstekt kycklingfilé

Sätt ugnen på 90°. Bryn kycklingfiléerna i panna och sedan lägg på en plåt. Stryk ett lager med olivpuré (tapenade) på skinnsidan och stek tills kycklingen når 70°

Räksoppa och olivstekta vitlöksbröd

Räksoppa och olivstekta vitlöksbröd, kan det vara något. Olivstekta vitlöksbröd. Räksoppan är gjord på mjukost och med morötter, vitlök och massa räkor blir en så matig, smakrik soppa som du inte kommer få nog av

Heta räkor i krämig pasta

Till det olivstekt baguette med vitlökspulver, eller pressad vitlök. Olivstekta vitlöksbröd. Nå, har helgen börjat bra

Tagliata, den perfekta grillrätten

Till Tagliata urgod olivstekt baguette och en favoritrosé Minuty. Tagliata är en klassiker i det italienska köket som innebär grillat eller stekt kött skuret i skivor eller större strimlor på en ruccolabädd

Skypeprovning med Rodney Strong

Annars är det bra sällska till en grillad eller ungstekt hälleflundra serverad med olivstekta haricot verts och en krämig sås (grädde eller creme fraiche) smaksatt med örter

Olivstekt Torskfilé

1. Tina fisken, torka av på hushållspapper. 2. Salta lätt, bryn på ena sidan i olivolja i en stor stekpanna, tillsätt sedan chorizon, vitlöken och soltorkade tomaterna

Risotto med olivstekt lax

Börja med risotto enligt grundreceptet. Hacka schalottenlökarna fint. Smält smöret i en kastrull och fräs löken mjuk

Sardeller

I Katalonien – Zlatans nya region med Barcelona som huvudstad – serverar man sardellfiléer med grillad aubergine och grillad röd paprika på olivstekt bröd (typ bruschetta) som urgod förrätt