Olivolja kalvstek recept

Kalvstek med druvor (Arrosto di vitello all´uva)

Kalvstek med druvor (Arrosto di vitello all´uva)

Putsa kalvsteken och bind upp den. Smält smöret och tillsätt oljan i en tjockbottnad gryta( bäst är gjutjärn)och bryn kalvsteken tills den fått vacker gyllenbrun färg runt om, tillsätt vinet och buljongtärningarna, stäng av värmen
Kalvstek

Kalvstek

Torka av steken från marinaden och bryn den runt om i en stekpanna med lite olivolja. Putsa kalvsteken ren från eventuella hinnor
Kalvstek

Kalvstek

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 1 1/2 kg kalvstek salt och peppar smör Olivolja
Kalvstek i mustig äppelsås med rostade rotfrukter

Kalvstek i mustig äppelsås med rostade rotfrukter

skiva sötpotatis och kålrot och lägg på en plåt med olivolja. Så var det denna gång när vi köpte kalvstek till bra pris så det fick bli till att fundera vad man kan göra med denna
Jennies kalvstek

Jennies kalvstek

Olivolja. Kalvstek. kalvkött Salt, efter smak Peppar, efter smak Olivolja 2 vitlöksklyftor 2 dl kalvfond 2 dl rött vin stjärnanis 3 vitlöksklyftor 8–10 st sparrispotatisar 50 g smör 1 dl vispgrädde Salt, efter smak Peppar, efter smak citronsaft 2 svartrötter 0,5 citron salt Sky från köttet 3 msk strösocker 25 g smör 1 bit savoykål Smör Salt, efter smak Peppar, efter smak
Kalvstek och friterad blomkål!

Kalvstek och friterad blomkål!

3 kvistar rosmarin1 dl rödvin 1/2 dl olivolja1 tsk dijonlite soya1 msk Spångtorps honungSalt och peppar1 vitlökKöttet och marinaden ska ligga ihop ett par timmar minst i en plastpåse. 1/2 dl olivolja
Restwrap med kalvstek & rödbetor

Restwrap med kalvstek & rödbetor

Lägg på en plåt, ringla över lite olivolja och flingsalt. I receptet har vi använt oss av rester av en kalvstek men det går lika bra med rostbiff, fransyska eller lammstek
Italiensk kalvgryta Spezzatino

Italiensk kalvgryta Spezzatino

Bryn köttet i en stekpanna med olivolja, lägg över i grytan med grönsaker. Servera spezzatinon med bröd och en sallad samt lite extra olivolja att ringla över
Vitello tonnato för många

Vitello tonnato för många

Salta, peppra och bryn steken runt om i lite olivolja tills steken fått lite färg. kalvstek, t ex fransyska
middagstips: kalv med rotfrukter och morotstzatziki

middagstips: kalv med rotfrukter och morotstzatziki

Skär kalvstek i ganska tunna skivor och lägg i en bunke. Häll på salt, svartpeppar, timjan, 2 pressade vitlöksklyftor, 3 msk soya, 1 msk honung, 2 msk olivolja och knåda in i köttet. 2 msk olivolja
Vitello Tonnato - kött och fisk på italienska.

Vitello Tonnato - kött och fisk på italienska.

Häll i olivoljan lite i taget, späd med kokspadet och kör till en simmig sås. 900 gram kalvstek (benfri i så fall) eller innanlår. 1 dl god olivolja. 900 gram kalvstek (benfri i så fall) eller innanlår. Saften av 1/2 citron 3 sardeller 1 äggula 1 dl god olivolja
Saltimbocca à la romana

Saltimbocca à la romana

4 skivor kalvinnanlår på 150 g vardera (vi fick bara tag på kalvstek som vi bankade ut – fungerade också bra). 4 msk olivolja extra vergine. 4 skivor kalvinnanlår på 150 g vardera (vi fick bara tag på kalvstek som vi bankade ut – fungerade också bra). 4 msk olivolja extra vergine
Vitello tonnato

Vitello tonnato

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg kalvstek , i nät 10 st vitpepparkorn 3 st lagerblad 0,5 kruka(or) salvia , bladen 1 st gul lök(ar) , skalad och klyftad 3 msk hönsfond 1 st morot , skalad och skivad 2 dl vitt vin 1 odefinierad vatten 2 tsk salt Tillbehör 65 gram rucola , en handfull, sköljd och torkad 1 st citron(er) , klyftad Tonfisksås 2 msk kapris 4 st äggula(or) 1 odefinierad svartpeppar , nymald 1 msk citron(er) , pressad 0,5 dl olivolja 7 st sardellfiléer 0,5 dl spad , från köttkoket 1 odefinierad salt 300 gram tonfisk , i olja Köp receptet
Kokt kalvkött med salsa verde

Kokt kalvkött med salsa verde

Blanda alla ingredienserna till såsen utom olivoljan till en jämn smet i en matberedare. Sätt en köttermometer i kalvstekens mitt