Putsa kalvsteken och bind upp den. Smält smöret och tillsätt oljan i en tjockbottnad gryta( bäst är gjutjärn)och bryn kalvsteken tills den fått vacker gyllenbrun färg runt om, tillsätt vinet och buljongtärningarna, stäng av värmen
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 1 1/2 kg kalvstek salt och peppar smör Olivolja
skiva sötpotatis och kålrot och lägg på en plåt med olivolja. Så var det denna gång när vi köpte kalvstek till bra pris så det fick bli till att fundera vad man kan göra med denna
3 kvistar rosmarin1 dl rödvin 1/2 dl olivolja1 tsk dijonlite soya1 msk Spångtorps honungSalt och peppar1 vitlökKöttet och marinaden ska ligga ihop ett par timmar minst i en plastpåse. 1/2 dl olivolja
Lägg på en plåt, ringla över lite olivolja och flingsalt. I receptet har vi använt oss av rester av en kalvstek men det går lika bra med rostbiff, fransyska eller lammstek
Bryn köttet i en stekpanna med olivolja, lägg över i grytan med grönsaker. Servera spezzatinon med bröd och en sallad samt lite extra olivolja att ringla över
Skär kalvstek i ganska tunna skivor och lägg i en bunke. Häll på salt, svartpeppar, timjan, 2 pressade vitlöksklyftor, 3 msk soya, 1 msk honung, 2 msk olivolja och knåda in i köttet. 2 msk olivolja
Häll i olivoljan lite i taget, späd med kokspadet och kör till en simmig sås. 900 gram kalvstek (benfri i så fall) eller innanlår. 1 dl god olivolja. 900 gram kalvstek (benfri i så fall) eller innanlår. Saften av 1/2 citron 3 sardeller 1 äggula 1 dl god olivolja
4 skivor kalvinnanlår på 150 g vardera (vi fick bara tag på kalvstek som vi bankade ut – fungerade också bra). 4 msk olivolja extra vergine. 4 skivor kalvinnanlår på 150 g vardera (vi fick bara tag på kalvstek som vi bankade ut – fungerade också bra). 4 msk olivolja extra vergine