Olivkyckling recept

Olivkyckling i lergryta

Olivkyckling i lergryta

Olivkyckling i lergryta med curryris (2 pers). 4 st kycklinglår. 10 svarta oliver utan kärnor. 1 liten zucchini
Läcker olivkyckling med ris

Läcker olivkyckling med ris

Hacka upp kycklingen i önskad storlek. Pressa/hacka vitlöken i små bitar, fräs försiktigt i stekpanna med oregano och lite smör
Stuffad olivkyckling

Stuffad olivkyckling

1 hel kyckling, ca 1,5 kgsaltpeppar600 g potatis i klyftor800 g rotfrukter i bitarfärsk timjanFyllning
Olivkyckling med pinjenötter

Olivkyckling med pinjenötter

Skär med en vass kniv längs varje kycklingfilé så att du får en ficka. Krydda med salt och peppar. Fyll med smulad ost och persilja, och fäst med cocktailpinnar eller tandpetare
Citron- och olivkyckling med krossad potatis

Citron- och olivkyckling med krossad potatis

Kyckling och sås500 g kycklingfilé [ca 4-5 st] 2 msk rapsolja 1 krm svartpeppar 1 msk paprikapulver 1 msk torkad timjan 1 msk torkad rosmarin 5 dl grädde 2 klyftor vitlök, finhackad 1 tsk torkad rosmarin 1 hönsbuljongtärning 1 citron, saft och zest salt peppar

En nyckelhålsmärkt favoritkyckling

Citron- och olivkyckling. Citron- och olivkyckling. Vi fortsätter på ämnet citron. Restaurangen på Östersunds sjukhus är nyckelhålscertifierad vilket medför att det lagas en nyckelhålsmärkt rätt hos oss på kostenheten varje dag
Kycklinggryta med somrig smak

Kycklinggryta med somrig smak

Är det något mer än den där grillen som visar på att det är sommar så är det väl att grytorna minskar i antal, dom förknippas ju mest med de kallare och mörkare säsongerna
Veckans matsedel

Veckans matsedel

God söndag på er, är ni laddade för en ny vecka och redo för ny inspiration till veckans matupplevelser
Olivkyckling

Olivkyckling

Har ni varit med om att man helt plötsligt börjar prata mat. Favoriträtter, något gott man nyss ätit eller lagat eller egentligen vad som helst
Vårkänslor

Vårkänslor

Nu börjar faktiskt vårkänslorna infinna sig, med två dagar av solsken och takdropp. Jodå, det finns hopp om livet, alltså borde snart bakslaget komma med en omgång snö till, det är så det brukar vara
Kycklingbuljong

Kycklingbuljong

När jag lagar olivkyckling brukar jag lägga skrovet ovanpå för att det ska stekas till och samtidigt ge saftighet och smak åt ufnsformen med alla godakerna till rätten

Olivkyckling

På så vis steks skrovet och får lite färg så att du lätt kan koka en härlig kycklingbuljong, även kallat fond, på den och använda den vid ett annat tillfälle (går utmärkt att frysa in) samtidigt som skrovet ger saftighet och smak till olivkycklingen

Olivkyckling med nötter

Blanda spiskummin, salt och peppar i en liten skål. Strö kryddblandningen jämnt över kycklingfiléerna. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme

Olivkyckling

Dela kycklingen i mindre bitar och stek dem försiktigt i margarinet i en stor stekgryta eller wokpanna

Olivkyckling i lergryta

Genomfukta lergrytan ca 20 minuter nedsänkt i vatten. Skala den gula löken och skär i tunna skivor. Fräs lökskivorna blanka i olivoljan