1300 g rödbetor, skalade och rårivna. 1Fisken 1 st laxsida med skinnet kvar men urbenad (ca 700 g) 160 g bergsalt 30 g råsocker 40 g pepparrot, skaladoch finriven(eller riven pepparrot på burk) 300 g rödbetor, skalade och rårivna 5 cl snaps eller vodka en stor knippa krondill, kronorna sparas, bladen finhackas 1 st citron
Skala och skär rödbetorna i klyftor. Servera färsbiffarna med rödbetorna och potatispurén. 500 g rödbetor. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g kalvfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g tärnad Apetina® vitost 1 ägg 1 finriven vitlöksklyfta ½ dl hackad färsk persilja 500 g rödbetor Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv ½ tsk salt Potatispuré
5 kokta rödbetor10 kokta brysselkål250 g fast tofu380 g silkestofu1 dl kikärtsmjöl1 dl osötad(ALLTID. ) sojamjölk, eller annan växtbaserad mjölk eller grädde1 tsk äppelcider vinäger2 msk riven färsk pepparrot (valfritt)Rosmarin, timjan, vit och svart peppar, himalayan saltSkär rödbetorna i halvor och sprid ut med brysselkålen på den gräddade pajbottnen. 5 kokta rödbetor
rödbetor, flingsalt, solrosfrön, några droppar olivolja och balsamvinäger. Därefter har jag skurit kokta ekologiska rödbetor i tunna skivor, lagt på dessa tillsammans med lite flingsalt och solrosfrön
Dagens recept är dock gårdagens lunch, en superfräch, greklandinspirerad sallad med vattenmelon, fetaost, marinerade oliver ( ridderheims typ) en enkel rågbulle och lite annat smått och gott