Min karl gör så vansinnigt gott och nyttigt bröd. Här har ni receptet. Ingridienser. 2 dl havregryn, 5dl dinkelmjöl, 1dl linfrön, 1 dl sesamfrön, 2tsk bikarbonat, en nypa havssalt, 3 msk honung, 1 rivet äpple, 4 dl yoghurt ( naturell yoghurt 3%)
Hur bra blev inte det glutenfria nöt- och fröbrödet som jag bakade i förra veckan. Jag var lite skeptisk till alla de torra ingredienserna kontra vätskan i brödet och undrade om allt inte bara skulle falla sönder i smulor när jag skar det i skivor
risnudelsallad, örtklyftpotatis, fröbröd och grynpytt. Torsdagens middag innehöll hela tre smakboxprodukter i kombination med varandra i en bön- och grynsallad med avokado och fröbröd
I boken fick fröbröden namnet ”hurtbullar” eftersom att de är så nyttiga . Foto. Eva Hildén. Jag vill påminna och tipsa om de här fantastiska småbröden
I förra veckan bakade jag visserligen ett riktigt gott fröbröd med mix från Risenta. Eftersom fröbrödet tog slut på nolltid var det dags att kavla upp armarna och ge sig ut i köket
Jag bakade också ett paleoinspirerat nöt- och fröbröd som också har repriserats flera gånger. Ja ni, nu är det återigen dags att summera året som gått, för att alldeles snart med tillförsikt och förväntan hälsa ett nytt, fräscht och oprövat år välkommet