Nyttigare paj passar perfekt som vardagsmat. Pajskal med quinoa och rismjöl. Jag testade för första gången att göra ett glutenfritt pajskal på quinoa och rismjöl
Middagen bestod av en nyttigare variant av Köttfärspaj. 546 kcal30,2 g protein33,2 g fett30,7 g kolhydraterNågot nyttigare köttfärspaj, 5 portPajdeg. Förgrädda pajskalet 10 minuter
Pajskal. Idag lyxade jag till det lite och testade att göra en lite nyttigare variant av paj som jag fyllde med rökt lamm, broccoli soltorkade tomater och fetaost och den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
Ingredienser (veganskt pajskal). Ingredienser (veganskt pajskal). Låt pannacottan koka upp i ca 2 minuter under omrörning innan du drar bort kastrullen från plattan och häller upp i pajskalet
Ingredienser (veganskt pajskal). Ingredienser (veganskt pajskal). Låt pannacottan koka upp i ca 2 minuter under omrörning innan du drar bort kastrullen från plattan och häller upp i pajskalet
Sätt ugnen på 200° – Mixa samman havregryn, fiberhusk, pofiber, salt och vatten – Låt svälla i 5 min – Kleta ut i en ugnsform och sätt in i ugnen i 10-20 min – Koka färsen och blomkålen i 5 min och häll av vattnet – Fräs vitlök, lök, paprikapulver, spiskummin och koriander i olja – Häll ner färs/blomkål och rör om – Blanda ihop keso och kvarg – Ta ut pajskalet och fyll med blomkål/färs och toppa med kvarg/keso, sprinkla lite paprikapulver på toppen om du vill – Sätt in i ugnen på 275° och grädda i 20-30 min (valfritt på grilleffekt) tills kvarg/keson satt sig/smält – Klart
I den här serien tänkte jag dela mina tips för hur du kan baka nyttigare godsaker som både tillfredsställer dina smaklökar men som även gör din kropp glad