Blanda alla torra ingredienser väl. Tillsätt sirap och fil. Fördela i tre väl smorda avlånga formar. Grädda i nedre delen av ugnen i 200grader i 45 minuter
Siljes limpa. Ett nyttigt bröd utan mjöl och jäst. Jag älskar bröd och varför inte testa ett nyttigt bröd som omväxling till mina älskade scones, limpmackor och nybakta bagerifrallor
Ett hembakat nyttigt bröd är inte helt fel. Forma till en limpa, in längst ner i ugnen i ca 60 min. På helgerna är det gott att lyxa till frukosten lite tycker jag
Det går snabbt och är inte bara nyttigare och billiagre att baka själv, man vet vad brödet innehåller och dessutom är det så mycket godare med hembakat bröd
Dela sönder jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, sönderbrutna nötter, rågmjöl och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakningen
Båda de sistnämnda mjölsorterna är väldigt nyttiga, teff innehåller exempelvis mycket järn, zink och fosfor, och durra är också fiber- och mineralrikt och smakar lite som dinkel eller rågmjöl
Stjälp upp limpan och låt den svalna invirad i bakduk. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör sen ner lingonsylt, yoghurt och honung