Kycklingpaj. Den här kycklingpajen har jag gjort i över 10 år och är verkligen en gammal favorit. Barnen älskar den också då pajskalet blir som bröd, som påminner om scones
Blanda grahamsmjöl, vetemjöl och salt i en bunke. Rör ihop med olivoljan. Tillsätt sist vattnet och rör tills det blir en som deg, aningen smulig men ändå så att den hänger ihop när man trycker ut den
Sätt ugnen på 200°. Pajdegen. Blanda mjölsorterna och tillsätt sedan kesellan. Arbeta ihop ingredienserna till en smidig deg och tryck sedan ut den i en pajform
Denna paj blir matigare och mer mättande,samt något nyttigare än en vanlig paj med bara vetemjöl. Kantarellerna har jag haft förmånen att få av våra snälla grannar
Inlägget Kycklingpaj med nötfri botten dök först upp på Clean Eating by Annika. Men det har inte känts helt 100 eftersom fröer som solros visserligen är nyttiga men i för stora mängder innebär det att man får i sig lite för mycket av fettsyran omega-6 i förhållande till 0mega-3 (balansen och förhållandet mellan omega-3 och omega-6 är viktigt för optimal hälsa). Kycklingpaj med purjolök och bacon med nötfritt pajskal, ca 5-6 port
Imorgon delar jag ett gott och enkelt recept på nyttigt påskgodis. Vi gjorde den här kycklingpajen med fetaost och soltorkade tomater till middag i helgen och den blev så fantastiskt god att jag bara måste dela med mig av receptet