Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajen även bacon eller liknande
Tycker är många lchf -are fastnar mycket i bacon och grädde och glömmer bort att äta lite grönare. Här får mat mycket med fett och även de nyttiga essentiella fettsyror som finns i valnötter
Hacka löken fint och strimla baconet. Fräs baconet i en stekpanna eller botten på en kastrull, tillsätt champinjonerna, löken och pressad vitlök och fräs någon minut tills svampen fått lite färg och löken blivit genomskinlig
)Denna är även nyttig. Stek baconet. Lägg bacon o broccoli i pajskalet o slå på äggfyllnigen. 2 pkt bacon2 "nävar" broccoli (jag tog fryst)1 dl keso1 dl mjölk½ dl riven ost3 äggSalt,peppar och oreganoBlanda ingridienserna o tryck ut i en vanlig pajform. 2 pkt bacon
Min egna bulgur med bacon och grönsaker. Under tiden stek bacon och lök. När allt är klart så häller man av grönsakerna och lägger i det i bulguren och där efter bacon och löken
Man kan nästan ha i vilka grönsaker som helst men jag kände för att göra salladen extra grön och nyttig så jag har haft i sockerbönor, ruccola, bladspenat och ärtskott
Minst en gång i veckan brukar vi äta fisk, det är ju så himla gott och framförallt nyttigt. Baconets rökta smak och dom söta soltorkade tomaterna passar jättebra ihop med torsken