Nystekt recept

Nystekt Uerfisk

Nystekt Uerfisk

Blanda ihop ströbröd och vetemjöl. Salta och peppra både på fiskfiléerna och paneringen. Panera fisken och stek i en blandning av smör och olivolja
Hemlagad remouladsås

Hemlagad remouladsås

Till detta vill man ju helst ha en nystekt rödspätta, men det smakar fantastiskt gott även med stekta fiskpinnar och hemlagat mos och gröna ärtor, kalas
Låt oss tala om kesoplättar

Låt oss tala om kesoplättar

De är goda att äta nystekta med bär och kvarg, eller så kan man göra som jag läste en gång i bloggen 56kilo
Kycklingfilé i marinad

Kycklingfilé i marinad

Lägg de nystekta kycklingfiléerna i dubbla plastpåsar. Ugn 200°. Putsa filéerna och krydda med salt och svartpeppar
Rullade fattiga riddare med Dumle

Rullade fattiga riddare med Dumle

Blanda under tiden ihop sockret med kanelen och rulldoppa sedan de nystekta rullarna i blandningen. Rullade fattiga riddare med Dumle
Krämig sweetchili pasta

Krämig sweetchili pasta

Blanda pastan med såsen och servera den tillsammans med den nystekta kycklingen. Oj, oj, oj va gott det här var
Vegan – glutenfria plättar till frukost

Vegan – glutenfria plättar till frukost

Mixa till ett mos och servera till nystekta plättar eller kanske en god gröt. Godmorgon. Helgfrukostar är någonting jag lärt mig ta tillvara på efter så många år av jobb med ob
Vegetariska Wallenbergare

Vegetariska Wallenbergare

Servera med potatismos, lingon, skirat smör, ärtor och kanske lite nystekta trattisar. Hög fin luft, solsken och ledig söndag
Kycklingfilé i marinad

Kycklingfilé i marinad

Lägg de nystekta kycklingfiléerna i dubbla plastpåsar. 6 kycklingfiléer. 1Salt. 1Grovmalen svartpeppar. 1Smör
Fattiga riddare, en gammal klassiker

Fattiga riddare, en gammal klassiker

Mamma brukade servera de nystekta, frasiga riddarna vända i socker och kanel. När jag tänker på riddare för tankarna mig till filmens värld och Sir Walter Scoots klassiska äventyrsroman Ivanhoe, som utspelar sig på 1100-talet
Toast Skagen

Toast Skagen

Stek brödskivorna gyllenbruna i smör precis innan serveringen så att de är nystekta och inte hinner bli iskalla
Mumsig dubbeldäckare!

Mumsig dubbeldäckare!

(* Det är allra godast med nystekt kycklingfilè, så att den fortfarande är varm/ljummen när den ska ätas, men det funkar givetvis om du har andra kycklingrester liggandes