Garnera tårtan med matjessillfiléer, riven Västerbottensost, dill och sikrom eller löjrom. Blanda potatisbitar, gräslök, dill, delade ägg, majonnäs och gräddfil
Skala gammalpotatis, borsta eller skölj nypotatis. Nyp av dillvipporna, spar till servering. Servera matjessill och potatisen med gräddfilssås, knäckebröd och rädisor
Till själva kräftorna bjöd vi på Västerbottenspaj, dekorerad med stenbitsrom, creme fraiche och rödlök, bröd, prästost, smaksatt färskost, ramslöksmajonnäs, saffransmajonnäs, nypotatissallad med kantareller samt vanlig grönsallad med tomat, rädisor och avocado
Skeda upp den krämiga matjesillen och toppa med dillkvistar. Koka potatisen i saltat vatten med dill i 15-20 minuter eller tills de är mjuka. 125 gram matjessill. 1 knippa(en) dill
Matjessill Gräddfil Gräslök Hårdkokta ägg Kallrökt lax Nypotatis Köttbullar Prinskorv Janssons frestelse Rökt ål Romsås (färdigköpt som blandas med lika mycket crème fraiche rikligt med hackad dill) Vi var två personer till bords vilket gjorde att de två litrarna med jordgubbar räckte till en formidabel jordgubbsorgie, jag gjorde både jordgubbssylt och saft
Lägg sill, potatis, lökhack och dill i pajskalet. Utan vår matjessilltårta är det liksom ingen riktig midsommar, det tycker både vi och familjen Persson som vi brukar fira tillsammans med
om jag skulle ordna midsommarbuffe´så hade jag haft matjessill, någon av sillarna ovan, prinskorv, köttbullar, ägghalvor, nypotatis, gräddfil, finklippt gräslök, lite olika grönsaker, ngn sallad, lite exotiska frukter, varmrökt lax med romsås, matjestårtan ovan, lite ostar, gott bröd och lite knäckebröd