Nyponsoppa vin recept

Nyponsoppa, helt enkelt.

Nyponsoppa, helt enkelt.

Under ett par år arbetade jag som vinbonde och vinmakare i centrala Toscana. Det var där både intresset för vin och mat tog fart ordentligt
Nyponsoppa

Nyponsoppa

Blanda ner vin och citronskal. 1 dl sött vitt vin. Snoppa, skölj och koka nyponen i vatten. När de blivit mjuka passeras nyponen med matberedare
Älggryta med nypon & skockor

Älggryta med nypon & skockor

Min syster skickade ett meddelande igår med undran – lördag + höstrusk + gott vin + så mycket bättre + vad skall vi köra för långkok
Smit från sockret!

Smit från sockret!

Läsk, saft, sportdryck, nyponsoppa och andra söta drycker är våra värsta sockerbovar. Ett glas rött vin ibland lär ta udden av sötsuget

Smakbox Knytkalas

perfekt att äta som de är men även i nyponsoppan eller glassen. Ekologiska majskakor med parmesansmak, dessa majskakor försvann fortare än vinden här hemma
Vin och Viltmiddag hemma hos Linn

Vin och Viltmiddag hemma hos Linn

Nyponsoppa med mandelkräm, rostade mandlar och en sorbet på nyponros. Med mig hade jag också vinkännaren och matnörden Andreaz Norén som satte vin till min mat, och hans sambo Pamela, som tog fina bilder
Lasagne med trattkantareller

Lasagne med trattkantareller

Såsen ska vara lite som en tjock nyponsoppa när den är klar. Servera med en maffig sallad med en god dressing och ett mulligt rödvin
Kalv i Crock Pot

Kalv i Crock Pot

Slå på nyponsoppan, strö över kvistar med färsk timjan, och lägg sedan på locket. Slå på vatten, vin och grönsaksfond
Sverige - Danmark 1-0

Sverige - Danmark 1-0

Chokladkolapaj med lingon, citronpaj med granatäpple, chokladmousse med lingon eller annat, hemmagjord nyponsoppa med mandelbiskvier och grädde, chokladfondant med tillbehör
Ledig lördag

Ledig lördag

Denna morgon blev det nyponsoppa och rostad frölimpa från Sattvabegeriet. Den goda nyponsoppan görs så här

Supé - mat efter tyngre konstupplevelser

Speciellt förtjusta var vi nog alla i efterrätten som var en hemmagjord kryddig nyponsoppa med lika hemmagjorda mandelbiskvier och vaniljglass
Lyxmiddag på 1909, Sigtuna Stads Hotell

Lyxmiddag på 1909, Sigtuna Stads Hotell

Efter osten fick vi en -förefterrätt som inte stod på menyn - lite nyponsoppa med kockens vaniljglass och en liten mandelbiskvi för att rensa smaklökarna inför efterrätten

Fjällvandring och mat - andra sommarn.

Nästa år blir det nyponsoppa/blåbärssoppa med nötter och frön till frukost. * Vin eller öl till maten är fantastiskt gott efter en vandring om man gillar sånt