Varm nyponsoppa är perfekt till vinterutflykten eller som efterrätt. Soppan behöver i varje fall inte smaka sött då rostad mandel och rivet citronskal ger tillräckligt god smak
Pressa i citronsaften och låt koka upp. Hemgjord nyponsoppa på färska nypon serveras med lättvispad grädde och hembakade små mandelbiskvier som en färgsprakande höstdessert
 Pressa i citronsaften och låt koka upp. Nyponsoppa – en riktig höstdessert av färska nypon. Hemgjord nyponsoppa på färska nypon serveras med lättvispad grädde och hembakade små mandelbiskvier som en färgsprakande höstdessert
Sedan slipper du även citronsyra som tas fram med hjälp av svartmögel som får växa i en sockerhaltig lösning, inte ofta framställd av den billiga och i dagens livsmedel frekvent använda majsen
Koka upp nyponsoppa, socker, citronjuice och vaniljstång + frön i en kastrull. -) Kommer att testa att baka havrebotten igen med ett lager vaniljbavaroise och ett lager med tex blåbär, passion eller citron eller mörk chokladbavaroise då jag inte tyckte att nyponkrämen gav inte så mycket smak
Nyponsoppa. Smaka av och ha eventuellt i mer citron och honung efter behag. Smaka av och ha eventuellt i mer citron, honung eller cayennepeppar efter behag
Riv det yttersta av skalet från citronen. Häll upp hälften av vattnet i en kastrull, lägg i nyponen, citronskalen och den halva uppslitsade vaniljstången
Läsk, saft, sportdryck, nyponsoppa och andra söta drycker är våra värsta sockerbovar. Annars kan du droppa lite vinäger direkt i maten eller klämma citron över