Nyponmjöl recept

Morotskaka med nyponmjöl!

Morotskaka med nyponmjöl!

Så fick jag användning för mitt nyponmjöl igen. Jag vispade fyra ägg med 2 msk kokosmjöl, 2 msk mandelmjöl, 3 msk nyponmjöl, 1 msk kanel, 1 tsk bakpulver, 4 tsk stevia strö, 75 g smält smör varav lite användes till att smörja muffinsformarna, 1/2 dl crème fraiche och lite vaniljpulver. 3 msk nyponmjöl

Havrebröd – glutenfritt & veganskt

Har man inte hampafrö eller sesamfrö kan mn byta ut dessa mot några andra, nyponmjöl går at utesluta men ha koll på konsistensen då bara då proportionerna inte blir lika
Glutenfritt Omegabröd med massor av nyttiga fettsyror och berberis

Glutenfritt Omegabröd med massor av nyttiga fettsyror och berberis

Rör ned nyponmjöl, chiamjöl, hampamjöl, kärnor, frön och bär, och arbeta degen på lågt varvtal. 5 dl ljummet vatten, ca 34 - 35 grader50 g färsk jäst½ dl kallpressad avocadoolja1/4 dl flytande honung eller agavesirap2 msk nyponmjöl - helst malt av hela nyponet, inte bara skalet, eftersom mycket nyttigheter sitter i fröna1 dl chiamjöl1 dl hampamjöl 3/4 dl solroskärnor3/4 dl pumpafrön3/4 dl skalade hampafrön1/4 dl linfrön - jag tog ljusa linfrön men mörka går lika bra1 dl torkade berberis - kan bytas mot russin, lingon eller något annat bär/frukt3 dl mörkt bovetemjöl3 dl rårismjöl2 msk malda psylliumfrön/husk½ msk saltLös jästen i vattnet, och tillsätt olja och honung
Goda, glutenfria frukostbullar med hampafrön och dadlar

Goda, glutenfria frukostbullar med hampafrön och dadlar

75 g färsk jäst5 dl knappt fingerljumt vatten1/4 dl rapsolja2 msk ljus agavesirap½ dl skalade hampafrön½ dl linfrön1 msk nyponmjöl3/4 dl strödadlar5 dl Jyttemjöl Mix - orange påse (majsmjöl, rårismjöl, potatismjöl, bovetemjöl bl a)1 tsk salt2 tsk fiberhuskLös jästen i vattnet, och tillsätt olja och honung, samt hampafrön, linfrön, nyponmjöl och dadlar. 1 msk nyponmjöl
Höjdare

Höjdare

" Jag undrar vad han tycker om nyponmjöl. Manfred Enoksson på Saltå Kvarn tjatar alltid om att det är enkelt att "göra om" vanligt, ekologiskt vetemjöl till ett vetemjöl som likt det trendiga Manitoba Cream-mjölet gör att att brödet reser sig bättre
Mörkt glutenfritt formbröd - ännu en variation

Mörkt glutenfritt formbröd - ännu en variation

50 g färsk jäst5 dl ljummet vatten, knappt fingervarmt1/4 dl pumpakärnolja - hampaolja, kokosolja, mandelolja, avocadoolja eller rapsolja går också bra2 msk flytande honung1 dl solrosfrön1 dl pumpafrön1 dl skalade hampafrön2 msk nyponmjöl½ dl chiamjöl½ dl Fibrex8 färska, urkärnade och finstrimlade dadlar2 dl mörkt bovetemjöl2 dl hampamjöl4 dl rårismjöl1 msk malda psylliumfröskal/husk1½ tsk saltBild på mjölsorter hittar du här. 2 msk nyponmjöl