½ dl nyponmjöl. Om du gillar riktigt mörkt, mustigt, smakrikt och saftigt bröd tycker jag definitivt du ska testa den här glutenfria varianten, som jag bakade i veckan
Har man inte hampafrö eller sesamfrö kan mn byta ut dessa mot några andra, nyponmjöl går at utesluta men ha koll på konsistensen då bara då proportionerna inte blir lika
Rör ned nyponmjöl, chiamjöl, hampamjöl, kärnor, frön och bär, och arbeta degen på lågt varvtal. Det finns ju färdiga "vanliga" s k Omegabröd att köpa, så jag ville ju inte vara sämre, utan snodde ihop en glutenfri variant, fullproppad med nyttiga och välgörande fettsyror
½ dl nyponmjöl. Amaranth, som är ett av alla dessa supernyttiga små glutenfria frön som härstammar från Sydamerika, kan kännas en aning bittert, så jag förordar lite sötma i degen för att balansera smaken
½ dl nyponmjöl. Här får du några andra tips på hur du på ett enkelt sätt kan öka näringsvärdet på din vanliga mat, och här hittar du en del bilder och tips när det gäller glutenfri bakning
Nyponmjöl. Vispa snabbt ihop bovetemjölet med det kokande vattnet. Låt gå i en degblandare cirka 20 minuter, tills blandningen svalnat till mer ljummen temperatur
Eftersom jag fått matchate på hjärnan bytte jag även ut lite av nyponmjölet mot malt matchatepulver. Det här receptet på glutenfria och mjölkfria fullkornsfrallor med teff har jag snott nästan rakt av från Nilla som är kostrådgivare och kokboksförfattare, och som driver bloggen Nillas Kitchen