Ett kryddigt vin med fatkaraktär, inslag av kakao, plommon, kaffe, örter, nypon och valnötter. Väl värt det kan jag säga för vinet var fantastiskt gott och precis i vår smak
Ganska stor och nyanserad doft av torkade rosor, aprikos, nypon. Den väldigt intressanta provningen av bardolino och chiaretto ägde rum på Villa Cordevigo som ägs och drivs av vinproducenten Villabella
Vi har varit ute och plockat blåbär, hallon, äpple och nypon redan. I slutet av boken hittar vi grundrecept på örtteer, såser, drinkar, gratänger, soppor, buljonger, pannkakor, bröd och pajer samt tips om konservering, inläggningar, vintillverkning, brännvins- och likörkryddning
Glas ett är moget, tobak, rosor, nypon. Det är intressant med bra mogna viner, svårt att beskriva men de har en lättare elegantare sida samtidigt som de har en betryggande tyngre sida
Blötlägg nyponen i vin och kalvfond. Tillsätt lagerblad, grädde, nypon och vin, låt puttra lätt ca 5 minuter och smaka av med salt och svartpeppar. Kolhydrater 70 g 1 dl rött vin. 1 dl torkade nyponskal