För någon vecka sedan plockade vi en liten hög med kantareller som räckte till varsin kantarellsmörgås men igår när Jonny var ute och plockade igen så hade det kommit upp massor med kantareller
Kantarellerna fick vi nyplockade från min farbror. Västerbotten OCH kantareller - lyssna på det. Mammas underbart saftiga och goda västerbottenpaj med kantareller
Servera med gott potatismos, rårörda lingon och smörstekta, nyplockadekantareller. 1kantareller, färskaLägg färsen, äggulorna, saltet, kryddorna och fonden i en matberedare och kör i ca 1/2 min så att allt blandas väl
Turkisk yoghurt, hasselnötssmör, samt nyplockade hallon och blåbär. Flygande Jacob med kantareller. ca 2 dl välstekta kantareller. Täck kycklingbitar med gräddblandning, strö över stekta kantareller och ställ in i ugnen 15 minuter. ca 2 dl välstekta kantareller
Turkisk yoghurt, hasselnötssmör, samt nyplockade hallon och blåbär. ca 2 dl välstekta kantareller. Täck kycklingbitar med gräddblandning, strö över stekta kantareller och ställ in i ugnen 15 minuter. ca 2 dl välstekta kantareller
2,5-3 dl förvällda rensade gula kantareller. 2,5-3 dl förvällda rensade gula kantareller. Något som hör sommaren till för mig är kantarellsås av nyplockad svamp och detta var just vad vi åt igår
Stek upp kantarellerna i smör om du har färska, nyplockade. Har du inte färska kantareller (börjar bli sent på säsongen) så kan du plocka fram dina frysta och fräsa på, bara de inte är för fuktiga
Allt baserades på nyplockadekantareller och ett paket köttfärs som fanns i frysen. Stek kantarellerna lite snabbt i smör och blanda sedan ner även dem i köttfärsen
Nyplockade använde jag till risotto och omelett. Trattkantareller fanns i överflöd i höstas. Antingen låter man svampen gå med i fräsningen av ris och lök eller så lagar man en basrisotto och strör stekta kantareller ovanpå