Ny surdeg recept

Ljus surdeg av vetemjöl

Ljus surdeg av vetemjöl

En frisk, syrlig doft ska kännas när du luktar på surdegen. Surdegen är klar. Mata surdegen med ny näring i form av mjöl och vatten varje vecka enligt dag 4
Ny naturlig glutenfri surdegsgrund

Ny naturlig glutenfri surdegsgrund

En surdeg som har mycket liv i sig kan dock stå i två veckor utan att man behöver greja med den,För att det inte ska bli alltför mycket surdegsgrund så kan det vara lämpligt att hälla av bort en del innan du friskar upp den på nytt
SURDEG & BRÖD

SURDEG & BRÖD

Av den sista degen gör jag en ny sats deg. Förra veckan satte jag en surdeg från grunden. Det här är de godaste bröden du bakat sa barnen när de fick de nygräddade ljumma till kvällsfikat

Glutenfri surdeg

På så sätt går nästan all deg åt till bakningen och jag får blanda en ny och fräsch surdeg varje gång istället för att slösa en massa mjöl på en stor sats som ändå inte går åt
Surdeg för dummies

Surdeg för dummies

Det bästa på menyn vad en mycket fin caprese med sammetslen mozzarella och en pizza bakad på anrik, siciliansk surdeg
Surdegens vår

Surdegens vår

Därefter delades degen i två delar, varav den ena formades till en limpa och lades i en jäskorg och den andra delen formades till en ny boll och placerades i en övertäckt skål

En surdegs sista vila

} Här vilar två stycken alldeles nybakadesurdegs-gotlandslimpor. Här vilar också de allra sista resterna av min rågsurdeg
Bröd med köpt surdeg

Bröd med köpt surdeg

I vanliga fall gör jag surdegen själv, men eftersom jag just satt en nysurdeg som inte var färdig för bakning, köpte jag för första gången en färdig surdeg på ICA
Hur man startar en surdeg.

Hur man startar en surdeg.

Glömde klantigt nog min surdeg på trädgårdscafeet i Oslarshamn under Kristihimmelfärdshelgen och satte därför en ny häromdagen
Havrelimpor på surdeg à la Filippa

Havrelimpor på surdeg à la Filippa

Min kära brödrost har dock nyligen havererat, till min stora sorg, och jag har ännu inte kommit mig för att införskaffe någon ny
Tar brödbaket till en ny nivå...

Tar brödbaket till en ny nivå...

Har testat "köpesurdeg" en gång innan precis när det det va nytt. Så idag när vi fick in Kronjästs surdeg på burk så va jag ju bara tvungen att testa det

Nytt år, nya tag, ny mat

Jag ska återuppta mitt brödbakande, till och med sätta en surdeg direkt nu på förmiddagen. Frukt i vattnet är fint, men det är väl inget nytt
Mättande frukostrutor

Mättande frukostrutor

Ta fram en ny bunke nästa dag och rör ut 1/2 pkt jäst med 1/2 dl fingervarmt vatten. Tillsätt 1/2 dl rapsolja, 1/2 dl linfrö, 2 dl rågflingor och surdegen från den första bunken
Cevapcici på tunnbröd med ajvar & yoghurt

Cevapcici på tunnbröd med ajvar & yoghurt

Köttbullar i en helt ny variant. Jag bakar som ni vet vid det här laget alltid mitt bröd själv eftersom jag och min surdeg i stort sätt inte går att sära på vid det här laget
Surdegsbaguetter

Surdegsbaguetter

Jag tror det beror på att min surdegsgrund är ny. Då har jag testat att baka något gott med vetesurdegen som jag lagt

Vegetarisk lasange

Ny knaprig fröknäckemix med surdeg. Det jäser och gräddas för fullt i media, hemmabakning har blivit en livsstil och nu söker många nya alternativa sätt att baka