Ostbricka med flera sorters ostar, kex och vindruvor hanns också med. Bäst jag redovisar vår nyårsmeny för er så jag inte glömmer bort den, det gjorde jag ju nämligen senast
Slå på vinet och låt det koka ihop till hälften. ~Västerbottenostgratinerade pilgrimsmusslor med smak av lime och basilika~~Lammytterfilé med sötpotatiskaka och portvinssås~ ~Frusen jordgubbsbakelse~Västerbottenostgratinerade pilgrimsmusslor med smak av lime och basilika, 4 pers. Portvinssås, 4 pers. 1 morot, tärnad1 gul lök, tärnad1 vitlöksklyfta, hackad2 dl rött portvin3 dl vatten½ dl kalvfond½ dl balsamvinägersocker, salt & svartpepparmazienamjölStek morots- och lökhack i en kastrull i ca 5 minuter. Tillsätt vatten, fond och vinäger och låt koka ytterligare ca 5 minuter
n för att titta på Grevinnan och betjänten. Trerätters-meny, lite bättre mat och vin. Gästerna som kommer hit får var sin roll från Grevinnan och betjänten
balsamvinäger. Som ovan, ringla istället för majonäs över olivolja och balsamvinäger, salta och peppra, dekorera med ruccolasallad och hyvla parmesan över
Har du gott om tid - gör en vintercocktail. Våndas du inför nyårsmenyn. Bra kompisar till den är potatisterrinen (en fastare form av potatisgratäng som är enkel att skära i fina bitar) och rödvinssås
Rustik baguette, olivolja och balsamvinäger. Tidigare har jag bjudit honom på en hel radda mellanösterninspirerande läckerheter men denna gång ville jag göra en klassisk, men ändå vegansk, nyårsmeny