Nyårsmeny rödvin recept

Vegansk nyårsmeny – flera förslag!

Vegansk nyårsmeny – flera förslag!

För dig som gillar tunga italienska rödvin istället för skumpa. Vegetarisk nyårsmeny, flera förslag. 151DELNINGARDelaTweetaFölj

MITT NYÅRSFIRANDE OCH NYÅRSMENY

Rödvinssås. Tillsätt rödvin, vatten och kalvfond. Rödvinssås. 2 1/2 dl rödvin. 2 1/2 dl rödvin. För femte året i rad firade vi nyår i Dalarna
Vegetarisk boeuf bourguignon

Vegetarisk boeuf bourguignon

Vegetarisk nyårsmeny, flera förslag. 5 dl rödvin. 5 dl rödvin. Ibland händer det. Jävlar alltså. Och det roliga är att det har hänt ganska ofta nu på senaste dessutom
Vegansk Biff Stroganoff

Vegansk Biff Stroganoff

Vegansk nyårsmeny – Mera förslag. Slå då i rödvinet och låt det puttra på hög värme i någon minut så pannan deglaceras och allt kokar ihop
Vegansk Gulasch

Vegansk Gulasch

Vegansk nyårsmeny – flera förslag. Slå i rödvinet och låt det börja puttra hejvilt och bränner av lite alkohol och deglacerar grytan
Rimmad torskrygg

Rimmad torskrygg

Tänkte dela med mig av lite av vår nyårsmeny. De har en ganska hög fruktsyra och lite lägre taninhalt ( det som känns strävt i vissa rödvin) Passar till enklare maträtter med just krämig fetma och sälta

Lucka 21 – Julkalendern 2016

Den klassiska sangrian är görs på rödvin, vilket passar bra till jul då det blir en snygg färg på drinken
3-rätters Nyårsmeny 2012

3-rätters Nyårsmeny 2012

Mitt förslag på Nyårsmeny kommer här.   Förrätt Skaldjurspaté med romsås 6-8 portioner 150-200 g crabfish, urkramad1 dl dill, finhackad5 ägg5 dl grädde 0,5 dl smörgåskaviar2 krm salt1 krm vitpepparGarnering200 g räkor, skaladeCitronSalladTomatGurkaDillRomsås4 dl gräddfil2 dl crème fraiche4 msk röd stenbitsrom1 vitlöksklyfta, pressad1 krm salt1 krm vitpepparGör så härLägg bakplåtspapper i en avlång brödform, ca 1 literLägg crabfishen i botten av formen och strö över dillBlanda ägg, grädde, kaviar, salt och pepparHäll äggblandningen i formenGrädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 1 timmeBlanda alla ingredienser i romsåsen och ställ kallt fram till serveringGarnera den kalla patén och servera den kall med romsåsen   Varmrätt Ugnsbakad torskrygg med rödvinssås och rökt sidfläsk  4 portioner 600 g färsk torskrygg1 dl flytande fiskfond1,5 dl rödvin1 dl vatten3 cl Kinsesisk soya1 st charlottenlök100 g rökt sidfläskSaltPeppar Till serveringPressad potatisSallad  Gör så härHacka charlottenlöken till såsen fint Fräs löken mjuk med en klick smör i en kastrullSlå på rödvinet, fiskfonden och vattnetLåt det koka ihop i ca 10 minTillsätt soya och smaka av med salt och pepparRed ev av såsen med Maizena och avsluta med en klick smör för att "blanka av" såsen Smörj en ugnsfast form och lägg i torskryggenSalta och peppra torskenAnvänd stektermometer och ugnsbaka torsken i 150 gradertills den nått 56 grader i inner temperaturTa ut torsken och låt den vila ett par minuterTärna sidfläsk och fräs den knaprigt i en stekpannaSkär upp fisken i portionsbitar och lägg på tallrikServera med pressad potatis, sidfläsk, rödvinssås och en sallad  Efterrätt  Ugnsbakade päron med ädelost Toppa päronen med Honungsrostade valnötter1 dl valnötter1 msk honungGör så härRosta valnötterna försiktigt i en torr stekpannaTillsätt honungen och låt puttra i 5-6 minuterRör om då och dåHäll upp nötterna i en skål och låt svalna   Dryck Som dryck till förrätten passar ett torrt och fruktigt vin, t ex ett Riesling, som även går utmärkt att dricka till varmrätten
Nyårsmeny - Oxfilet med fikon och gåslever, vitlöksfrästa brysselkål samt rödvinssås med fikon/balsamico - Creme på passionsfrukt och vit choklad

Nyårsmeny - Oxfilet med fikon och gåslever, vitlöksfrästa brysselkål samt rödvinssås med fikon/balsamico - Creme på passionsfrukt och vit choklad

Lite inspirerad av Tommy Myllymäkis meny men med nya smaker skapade jag den här nyårsmenyn. Jag lät mig inspireras av det fantastiska vinet vi köpte i Lyon i somras - en Crozes Hermitage (alternativt tips från Systemet längst ned) med underbar djup inlagd frukt och chokladton - och bestämde mig för att använda mina rominlagda fikon i rödvinssåskoket
Nyårsmeny i sista minuten?

Nyårsmeny i sista minuten?

* Smör med vitlök och persilja (prova även den franska kryddan persilliade)* Rödvin, tomatpuré, hackad syltlök och paprikakrydda (du får mosa ett bra tag för att få in rödvinet)* Kapris, parmesan och hackade oliver ----EFTERRÄTTEREnkel blåbärsrätt i ugnJag har mycket blåbär i frysen som jag plockade i somras

Vegetarisk nyårsmeny

Rödvinssky. God jul, och här kommer vår nyårsmeny. Blanda rödvin, vinäger, vatten och buljong i en kastrull och koka i fem minuter

NYÅRSMENYER , SPARA ELLER SLÖSA

Precis innan servering kokar d upp rödvin med kalvfonden och reder med maizenan. Servera köttet till en potatisfondant eller potatisgratäng och en rödvinssky

Nyårsmeny 2009

Antipasti Bresaula med citron, olivolja och parmesan Coppa Salami Oliver Grillad aubergine med basilika Grillad zuchini med mynta Stekt paprika med oliver och kapris Toskansk tàrtara Första huvudrätt Tagliatelle med radicchio Pasta med pesto, potatis och bönor Andra huvudrätt Grisens hemlighet med fänkålsfrön bräserad i rödvin, salsiccia fresca bräserad i rödvin, färskt sidfläsk grillad med kryddor och vinäger, i ungsbräserad fänkål och tomat, auberginesallad i vinäger