Nyårsaftonens förrätt recept

Nyårsaftonens förrätt - Hummersoppa

Nyårsaftonens förrätt - Hummersoppa

Ja, denna nyårsafton blir lugn för oss med tanke på att jag idag gick in i vecka 40. Våra vänner skulle egentligen kommit hit men tyvärr blev dom sjuka så vi firar ensamma
Nyårsaftonens förrätt!

Nyårsaftonens förrätt!

Till förrätt blev det lite plock i form av serranorullar fyllda med bland annat mascarponeost. Serranorullar och hummertoastVi hade en riktigt trevlig nyårsafton med goda vänner och deras barn
En smakrik soppa till förrätt på nyårsafton?

En smakrik soppa till förrätt på nyårsafton?

Nej minsann, vet ni vad. Nu är det hög tid för en uppdatering i det Mårtenssonska köket, det kan ju inte stå "hej på er denna annandag" i tid och evighet när man kikar in här, vi är ju faktiskt framme vid lillenyårsafton
Västerbottensruta med löjrom - förrätt - nyår

Västerbottensruta med löjrom - förrätt - nyår

På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Hursomhelst så provade jag ett nytt recept till förrätt på nyårsafton och tack och lov så föll det väl ut
Enkel förrätt med löjrom

Enkel förrätt med löjrom

Förrätten serverad på en sked. Två stycken blir en lagom förrätt. Ju enklare desto bättre säger jag. Lite löjrom med klassiska tillbehör som crème fraîche och rödlök serverat på en matsked med lite pressad citron över
Förkylning, förrätt och fyrverkerier

Förkylning, förrätt och fyrverkerier

Trots frånvaron av aptit ska jag servera denna sallad till förrätt ikväll. Quinoasallad med räkor och sesamhalloumiFörrätt till 6 pers
Nyårsafton

Nyårsafton

Ikväll ska vi äta halstrade pilgrimsmusslor á Tommy Myllymäki till förrätt, stekt oxfilé med bakad potatis till varmrätt och en vaniljpanacotta med äppel och päronkompott till efterrätt
Nyårsafton 2015

Nyårsafton 2015

Och därefter serveras det hummer till förrätt, oftast oxfilé till varmrätt och sen kan efterrätten i och för sig ändras lite, men i stort är menyn ganska fast sedan några år tillbaka
Vår nyårsafton

Vår nyårsafton

Till förrätt igår åt vi kalixlöjrom med smörstekt toast, creme fraiche och hackad rödlök och det är alltid lika gott

Nyårsafton och en massa god mat

Förrätten var en favorit från tidigare – smörgåsbakelse. Postar sent omsider några recept från nyårsafton