Ja, denna nyårsafton blir lugn för oss med tanke på att jag idag gick in i vecka 40. Våra vänner skulle egentligen kommit hit men tyvärr blev dom sjuka så vi firar ensamma
I år firar jag och min man nyår helt själva, det är andra gången det sker sedan vi träffades 1998. Det är skönt på ett sätt för vi har haft så mycket omkring oss den senaste tiden men det hade varit trevligt att vara på någon nyårsfest
Till förrätt blev det lite plock i form av serranorullar fyllda med bland annat mascarponeost. Serranorullar och hummertoastVi hade en riktigt trevlig nyårsafton med goda vänner och deras barn
Nej minsann, vet ni vad. Nu är det hög tid för en uppdatering i det Mårtenssonska köket, det kan ju inte stå "hej på er denna annandag" i tid och evighet när man kikar in här, vi är ju faktiskt framme vid lillenyårsafton
På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Hursomhelst så provade jag ett nytt recept till förrätt på nyårsafton och tack och lov så föll det väl ut
Förrätten serverad på en sked. Två stycken blir en lagom förrätt. Ju enklare desto bättre säger jag. Lite löjrom med klassiska tillbehör som crème fraîche och rödlök serverat på en matsked med lite pressad citron över
Till denna smakrika lilla förrätt dricker vi pinot noir, gärna en amerikansk sådan. Såhär i mellandagarna är det dags att fundera på hur mycket mer man kan äta innan man spricker
Ikväll ska vi äta halstrade pilgrimsmusslor á Tommy Myllymäki till förrätt, stekt oxfilé med bakad potatis till varmrätt och en vaniljpanacotta med äppel och päronkompott till efterrätt
Och därefter serveras det hummer till förrätt, oftast oxfilé till varmrätt och sen kan efterrätten i och för sig ändras lite, men i stort är menyn ganska fast sedan några år tillbaka