Nyår vin recept

Förrätter till nyårs

Förrätter till nyårs

Tillsätt salt, vitpeppar, rödvinsvinäger, skala och pressa i vitlöksklyftorna. Här kommer några förslag på förrätter till nyårs
Tips på förrätter till nyårs

Tips på förrätter till nyårs

Tillsätt vatten, vin, timjan, pepparkorn och salt. Idag fylls bloggen med tips på nyårsmat. 2 dl vitt vin. 2 dl vitt vin. 2 dl vitt vin. 2 dl vitt vin
Fördrinkar till nyårs

Fördrinkar till nyårs

asti mousserande vin. 1 flaska mousserande vitt vin, med eller utan alkohol. Skeda upp 2–3 matskedar puré i ett champagneglas, fyll upp med kallt mousserande vin. 20 cl torrt mousserande vin. 1 flaska mousserande vitt vin, med eller utan alkohol. 20 cl torrt mousserande vin
Nyår - Marulk med citron, spenat & parmesanrisotto, hummersås med vit tryffel

Nyår - Marulk med citron, spenat & parmesanrisotto, hummersås med vit tryffel

Vintips. Och här kommer då rätt två på nyårsmenyn. 1dl Vitt vin. 2dl Vitt torrt vin. Fräs lök, räk- och hummerskal varsamt utan att bränna i en kastrull, vänd runt tomatpuren, slå över vittvinet och låt koka ner till 2/3-delar, tillsätt därefter hummerfonden, sänk värmen och sjud sakta ner till 2/3-delar. Svetta löken, vitlöken och riset i oljan i en kastrull, tillsätt sedan vittvinet och kycklingfonden varsamt med ca 2dl per gång, låt vätskan sjuda in i riset mellan gångerna och slutligen bör du ha en färdigkokt krämig risotto som du kan vända ner parmesansten i. 1dl Vitt vin. 2dl Vitt torrt vin
Nyårs meny

Nyårs meny

linda parmaskinkan o ringla över balsamvinägern. Slå på vinet och fonden. linda parmaskinkan o ringla över balsamvinägern
En Nyårs hors d'oeuvres

En Nyårs hors d'oeuvres

Servera med ett glas mousserat vin. Den här lilla smarriga aptitretaren passar helt utmäkt till välkomstbubblet på Nyårsafton

Nyår 2015

Vitt matlagnings vin. mer vin samt salt och peppar. Nyår 2015 firade vi tillsammans med våra grannar och bättre start på det nya året kunde vi inte ha fått❤. Tillsätt en skvätt vitt vin (ca 1 dl) och grädden

Nyår 2011

Faktiskt den bästa nyårsafton på mycket länge. En burk creme fraiche till, 6 dl grädde, en flaska vitt vin, mer hummerfond

Nyårs bol med frukt

Behållaren straviti vin, socker, svål och saft av apelsin, kanel och låt det koka i ca 8 minuta. 4  Ingredienser125 g plommon4 äpplen 4 päron 2 kvitten 1 apelsin 1/2 citron 1 flaska vin 1/2 tsk kanel 200 g strösocker 125 g plommon. 1 flaska vin