Passar bra till nyårs eftersom de är enkla att göra och går att förbereda. Gör fyllningen genom att hacka skinkan och blanda ihop med creme fracihe och vitlöksosten
Stek svamp, skinka och lök. Och här kommer några tips på varmrätter till nyårs. Strimla skinkan. Blanda ihop creme fraiche, grädde, dijonsenap, skinka, ost och persilja och häll över kycklingen
extra rökt skinka. Hacka skinkan och blanda ihop alla ingredienserna till röran. Gratinerad brie med ruccola, parmaskinka, crema de balsamico och solrosfrön
Vi bakar, kokar skinka, kål och gröt, lägger in sill och gör julgodis. Det blev julafton ändå och jag kan lika gärna göra alltsammans efter jul, för det smakar minst lika gott till nyår och därefter, som på julafton när man vräkt i sig så mycket mat att man knappt orkar äta varken efterrätt eller godis
Några små trekanter stekt tortilla med någon god ost mellan är ett perfekt tilltugg till en sommardrink före en grillmiddag, eller så lägger tar man någon skiva med skinka tillsammans med ost och tunt skivade tomater, salami, ost och ruccola, eller kanske en het tacosås tillsammans med ost som jag gjorde på några ikväll och äter som förrätt, mellanmål eller kvällsmat helt enkelt
 God fortsättning på julen, nu ser vi fram emot nyåret. Nu när julskinkan ligger på lur i kylskåpet i väntan på en god â€rest-middag†så är nog detta det absolut godaste jag vet att göra av just överbliven julskinka
I frysen har jag haft en hummer liggandes sedan dagarna efter nyår då jag brukar passa på att fynda när de reas ut efter nyårshelgen (smålänning som jag är)
Knappt hinner vi svälja sista sillarumpan och skära den sista skivan från skinkan förrän det är dags att planera nyårsmenyn, men det gör oss faktiskt ingenting, matgalna som vi är