Tillsätt vinet, buljongen samt kryddorna. Vilt är knappast något som numera är sällsynt på nyårsmenyn, men likväl ett trevligt alternativ till en helstekt oxfilé
Tillsätt kryddorna, ölet, sirapen, vinägern, buljongen samt katrinplommonen i grytan. Nu passerar sakta men säkert årets sista dagar och det är snart dags att lägga champagnen på kylning och börja preppa för nyårssupén
Häll på hälften av vinet och all buljong. 5 dl rött vin1 st gul lök5 dl buljong (kalv eller grönsaks)2 st vitlöksklyftor2 msk smör½ tsk timjan½ tsk rosépepparkorn½ tsk svartpepparkorn2 st lagerbladsaltvitpepparmaizena
Jobbar sen resten av veckan inklusive nyårs, är endast ledig på torsdag. För många börjar det nog planeras inför nyårsfesten så jag tänkte komma med ett litet tips på mat som både är god och enkel att tillaga
Koka de skurna filéerna i buljongen. 2 hönsbuljongtärningar. Det känns evigheter sedan vi firade nyår och bara den 27 idag puhu, ett par dagar till. 2 hönsbuljongtärningar
Ni är många som mailar o skriver angående detta att sidan ligger nere och jag kan bara instämma att jag är lika frustrerade som ni och om inte ännu mer ledsen och besviken då jag vill att allt ska fungera och vara tillgängligt nu i juletid då det är stor efterfrågan på recept, julbak, kristyr, godis, pepparkakshus mm och även planering inför nyår
Häll i en slev varm buljong och rör under tiden den kokar in. Tidigare har jag bjudit honom på en hel radda mellanösterninspirerande läckerheter men denna gång ville jag göra en klassisk, men ändå vegansk, nyårsmeny
Förrätt skall man väl också ha på bordet och i ovan inlägg finns recept på Cajunkokta havskräftor enligt en så kallad “Crawfish boil” vilket innebär att potatis, lök, vitlök och kräftor kokas i en buljong smaksatt med Cajunkryddor