Flagad mandel. Igår körde vi på en spontanmiddag med svärföräldrarna här hemma och då min mans syster gärna önskade efterrätt och jag kände att tiden var knaper gjorde jag denna superenkla efterätt med smördeg och nutella
Vänd i mandelblandningen och blanda runt försiktigt tills allt har blandat sig. Jag valde nutellakräm som fyllning för enkelhetens skulle, men jag kommer att baka dessa små läckerheter flera gånger och då kommer jag experimentera fram andra goda småttingar, sen ska jag testa o se om jag kan få dem att flyta ut lite mer så de blir aningen plattare…
Strössel, hackad mandel, florsocker, kakao, kokos eller varför inte lite havregryn. Föredrar man nutellasmak framför jordnötssmak så minska på jordnötssmöret och öka på nutellan
Fast jag kommer nog att försöka med mandel nästa gång om jag får bestämma…. Eftersom sonen utvecklat allergi mot hasselnötter kan han inte längre äta nutella, något han tycker om att göra någon gång emellanåt
Kanske en hälsosam nutella. Jag utgick från DENNA variant med bovete som bas, och som är nöt- och mandelfri (bortsett från kokosmjöl, som inte är en nöt)
Jag gjorde en chokladbrownie botten, på med en burk kokt kolasås, smält marshmallows, toppad med smält choklad och krossad Marabou mandelchoklad och mini marshmallows
Häromkvällen skulle jag mixa ihop en ny burk mandelsmör, jag passade då även på att göra en variant som blev ungefär som nutella (eller som en vuxenvariant av det)
Kakan har en väldigt lös konsistens så jag valde att rulla den till bollar och sen platta till också en klick nutella på det♥ Jag förvarar mina i frysen, SUPERGODA att äta dom iskalla