Eftersom både jag och sonen tyckte att det smakade för mycket solroskärnor förra gången jag provade att göra egen nutella beslutade jag mig för att göra ett försök till, men på ett annat sätt
Riktigt goda gifflar fyllda med nutella och hasselnötter blev det också igår. 36 st50 g jäst150 g smör3 dl mjölk1 ½ dl strösocker½ tsk salt1 ägg11–12 dl vetemjölFyllning100 g smör, rumsvarmt250 g hasselnötskräm, t ex NutellaPensling & garnering1 äggGranering valfritt, jag använde mig av flagad mandelGår även att använda pärlsocker, sesamfrön eller liknande
Muffinsen är super saftig med bitar av choklad i och på toppen har jag dekorerat med en frosting på nutella och cream cheese, hasselnötter och färska jordgubbar
Ha i smeten i formen ovanpå botten och strö över hackade hasselnötter på toppen. Krämig och så lättgjord cheesecake, som är perfekt för alla som älskar nutella
Jag är uppvuxen med nutella. Jag har sett några recept på hemmagjord nutella och har nu testat. Det smakar inte direkt som nutellan man köper men är otroligt gott
Strö över de resterande hackade hasselnötterna. Tillsätt därefter Nutella. hackade hasselnötter. Ta ut springformen ur kylskåpet och bred ut nutellablandningen ovanpå
200 gr hasselnötter. Börja med att rosta hasselnötterna i ugnen på 175 grader när de börjat få rejält med färg så tar du ut dem och häller de på en kökshandduk och gnuggar med hjälp av den så mycket av skalet du kan. 200 gr hasselnötter