60 g limejuice, färskpressad 60 g fisksås (av god kvalitet) 60 g vatten 10 g vit risvinäger 20 g strösocker 5 g vitlök, finriven 1 bird’s eye chili, i tunna skivor (liten och het) 1 kruka mynta 1 kruka koriander
Häll över fisksåsen och den pressade limen. Vid sidan ställer vi fram en skål nuoccham – den klassiska vietnamesiska dippsåsen som är sprängfylld med goda smaker
Servera med salladslök och koriander och en skvätt NuocCham per portion (eller bara fisksås) Om du inte använder NuocCham eller fisksås, smaka av med salt och peppar
Servera en god Nuoc-Cham sås till, det kommer säkerligen bli en av dina favoriträtter. Grillad ryggbiff som marinerats i citrongräs, vitlök och fisksås
Dippsås ("NuocCham Dippingsauce") till vårrullarna. Tillsätt lök och morot till nudlarna tillsammans med fläskfärsen, fisksåsen, socker, peppar och salt
NuocCham Dippsås Lägg sockret i en skål, slå över hett vatten och rör tills sockret löst sig. Men har man väl köpt på sig risvinäger och fisksås blir det förutom en fantastisk smakupplevelse en mycket prisvärd sådan