en nypa äkta vanilj / a pinch of real vanilla. Om ni har letat efter det där perfekta choklad-nougat receptet som bara smälter totalt i munnen och bidrar till en smaksensation - ja, då har du hittat rätt
Riv nougaten grovt. Dela vaniljstången på längden. Ta från värmen och rör ner nougaten i krämen. Koka upp vatten, vaniljstång, socker och vin och låt lagen koka ca 3 min. 1 st vaniljstång. 100 g nougat
Tillsätt socker, kakao, salt och vanilj och blanda. Jag toppade smeten med päronbitar, nougat och lite krossade digistivekex vilket passade perfekt ihop
Hyvlad nougat. Koka allt till kolakrämen utom smör och vaniljsocker. När smeten börjar tjockna, efter ca 15 min, klicka i smöret och vaniljen. 1 msk vaniljsocker med äkta vanilj
Mixa därefter ballerina fyllningen i matberedaren till en krämig smet, Vispa grädde i en skål till halv hård konsistens tillsätt nougat fyllningen och vispa tills grädden blir fast