Nougat pistagenötter recept

Choklad och mandelkrisp

Choklad och mandelkrisp

Smält choklad och nougat i en skål över ett varmt vattenbad. Tillsätt branflakes och pistagenötter och rör runt
Fransk Nougat?!

Fransk Nougat?!

I Iran äter vi mycket nötter, nötter och petit chouxer (recept på det får jag publicera vid ett annat tillfälle) och så äter vi vit nougat med pistagenötter, eller GAZ som vi själva kallar det
Fransk nougat

Fransk nougat

Vänd ner mandeln och pistagenötterna. Att göra egen fransk nougat kan vara lite knixigt. Jag rostade inte pistagenöttera utan använde dem naturella
Fransk nougat

Fransk nougat

Värm under tiden pistagenötter, mandel och hela, skalade hasselnötter i ugnen i ca 5 minuter och ta ut innan de börjar få färg. Kavla eller tryck ut nougaten till cirka 1,5 cm tjocklek och låt svalna
Fransk nougat med honung och nötter

Fransk nougat med honung och nötter

självfallet var pistagenötterna skalade, men om du vill kan du skålla nötterna först eller ta bort det med en handduk efter att de varit i ugnen
Fransk nougat

Fransk nougat

Vänd sedan i dem i nougaten. Häll nougaten på ett bakplutaspapper pudrat med florsocker. Pudra på florsocker på nougaten och lägg ett bakplåtspapper på och kavla ut nougaten till önskad tjocklek
Fransk Nougat

Fransk Nougat

Smeten blev väldigt mörk, så riktigt vit blev nougaten inte men tillräckligt. Relaterat Fransk Nougat. 150g pistagenötter. Kavla eller tryck ut nougaten till ca 1,5 cm tjocklek och låt den sedan svalna. 150g pistagenötter
Nougat montelimar och andra juliga saker

Nougat montelimar och andra juliga saker

Nougat Montelimar. Ställ dem på en varm plats, på eftervärme i ugnen till exempel, det är nämligen viktigt att de är varma när man tillsätter dem i nougaten
Gott Nytt År & Fransk Nougat

Gott Nytt År & Fransk Nougat

Och har du en knapp timme över idag så kan du fortfarande fixa den här goda franska nougaten till ikväll
När man gör fransk nougat!

När man gör fransk nougat!

När man gör fransk nougat. I går kväll kunde jag inte hålla mig ifrån att provbaka fransk nougat. Fransk nougat är inte så svårt att göra
Julgodis x5

Julgodis x5

Skär nougaten i kuber. Rulla in nougatkuberna i mandelmassa och forma till en rund kula. MOZARTKULOR (24 st)200 g mandelmassa100 g Odense-nougat100 g Marabou mörk25 g mjölkchoklad50 g vit chokladGör så här. ROCKY ROAD (20 bitar)200 g Marabou mörk eller annan mörk mjölkchoklad100 g mjölkchoklad5 marshmallows1 dl salta jordnötter12 dumlekolor½ dl skalade pistagenötter½ dl crunchy strösselGör så här
Praliner till Pappa

Praliner till Pappa

De här pralinerna består av härlig nougat som rullas i vit choklad. Skär upp kuber och rulla i handen till runda praliner, nougat blir väldigt snabbt varm så du får vara ganska snabb, annars smälter den lätt
Choklad och mandelkrisp

Choklad och mandelkrisp

Smält choklad och nougat i en skål över ett varmt vattenbad. Tillsätt branflakes och pistagenötter och rör runt
Sexton kladdkakerecept & gratis Kladdkaketavla

Sexton kladdkakerecept & gratis Kladdkaketavla

En kladdkaka går ju dessutom att variera i det oändliga med olika fyllningar som nötter och/eller choklad, krämig dulce de leche, täcke av nougat, mjölkchokladfudge eller bara smält choklad eller så gör man en kladdigt god klassisk kladdkaka och njuter den med lösvispad grädde smaksatt med lite vaniljpulver
Mozartrulltårta

Mozartrulltårta

Det är marsipan [går lika bra med mandelmassa] med nougat och på toppen ett tjockt lager smält mjölkchoklad och lite grovt hackade pistagenötter
Ingefärskola och praliner

Ingefärskola och praliner

Som fyllning använde jag bland annat krossade Mariannegodisar, hasselnötter, vit nougat med pistagenöt, nötcremé, kanderade jordnötter
Nutellacrisp och Rocky road

Nutellacrisp och Rocky road

Smält samman choklad, nutella och nougat över vattenbad. s Rocky road innehöll Marabou mjölkchoklad och Marabou nonstop, marshmallows, Dumle, (klippt i tre bitar per Dumle) salta jordnötter och pistagenötter
Napoleonhattar

Napoleonhattar

Lägg en bit nougat i mitten av varje cirkel. Strö på de hackade pistagenötterna. Placera sedan bollarna ovanpå nougaten
Panaforte

Panaforte

Hacka chokladen och skär nougaten i bitar. Lägg choklad och nougat i kastrullen och smält långsamt tillsammans med den varma honungsblandningen