Servera med pasta, ris eller potatis och med en härlig grönsallad. Kycklinggryta på norskt vis. Det finns nog inget bättre än att bli bortbjuden på lunch, och när man stiger in över tröskeln, slår en fantastisk doft emot en, så magen börjar kurra bums och det börjar vattnas i munnen
Servera med ris eller pasta. Det är strid om de goda råvarorna. Jag har försökt köpa färsk norsk torskrom men den största fiskaffären hade svårt att få hem för att den exporterades till Kina
Det är bara priset som är blodigare. På köttförpackningarna står det ofta att köttet lämpar sig bäst som strimlat eller tärnat till både grytor och soppor tillsammans med potatismos eller ris
Att koka torsk på norskt vis innebär att man kokar fisken med mycket salt i. Tillsätt kapris. Servera med potatis eller ris och till exempel kokta morötter
Idag så passar det perfekt att bjuda på något Norskt och en hyllning till min Mamma Karin som inspirerat mig till att jobba med mat, för hon har alltid skämt bort vår familj med vällagad mat, närodlat och hemlagade sylter, safter, gurkor
Ibland traskar man runt på Søstrene Grenes och ser att de säljer rispapper för typ… elva spänn, och köper det, även om man aldrig har lagat något med rispapper eller egentligen ja, vet vad det är